Advertisements

Cane Corso

 • Origine: Italia
 • Grupa: Working
 • Greutate: 40 – 50 kg
 • Inaltime: 60 – 68 cm
 • Culori: negru, gry, maro, roscat
 • Dresaj: se face cu fermitate si perseverenta
 • Ingrijire: periere periodica
 • Sanatate: caine mare robust
 • Pui: 4 – 13 pui
 • Media de varsta: 10 – 12 ani
 • Alte nume: Cane di Macellaio, Sicilian Branchiero, Italian Mastiff, Cane Corso dog

Origine

Cane Corso este un caine impunator, care seamana cu un mastiff, dar nu prezinta pielea cutata tipica a altor rase de mastiff. Este un caine de paza puternic si eficient.

Cunoscut si ca mastiff-ul italian, este considerat a fi o rasa de caini straveche, a carui istorie incepe de la cainii molosi ai romanilor. O alta rasa considerata a proveni din molos este mastiff-ul neapolitan, un caine de talie mai mica si cu un colorit al blanii mai inchis decat Cane Corso.

Cane Corso este mai rapid si mai agil. Mastiff-ul Neapolitan este cunoscut pentru forta sa. In afara de faptul ca este un caine descendent al molosului roman, Cane Corso este, de asemenea, considerat ca fiind o remodelare, o recreatie a ciobanescului italian, cunoscut si sub numele de Cane di Macellaio, un caine care, initial, a cunoscut popularitatea in Sicilia.

Advertisements

Se stie ca numele cane corso are la origine cuvantul cohors, care inseamna pazitorul curtii.

Poate fi intalnit sub urmatoarele denumiri: Cane di Macellaio, Sicilian Branchiero, Italian Mastiff sau Cane Corso.

Hrana Cane Corso

Pot fi hraniti atat cu mancare pentru caini cumparata cat si mancare de casa. In general cane corso nu este un caine pretentios si poate fi hranit cu orice fel de mancare respectand alimentele generale pe care acestia le pot digera fara probleme.

Daca vreti sa schimbati dieta cainelui aceasta se poate, face fara a risca alergii alimentare ale cainelui, in 5-6 zile combinand treptat noul tip de hrana cu cel vechi. Indiferent de marca si provienta alimentelor proteinele si continutul de calciu este un factor cheie in cresterea si sanatatea cainelui.

Multe din produsele comerciale contin „umpluturi” ieftine care sunt in detrimentul cainelui. Personal va pot da retete de alimentatie (ex: pui fiert dezosat cu orez, ou(calciu), etc), dar cel mai bine este ca dieta unui caine sa fie stabilita impreuna cu un veterinar pentru ca acesta sa aiba o viata lunga si sanatoasa. Fiecare dieta difera de la animal la animal in functie de energia zilnica consumata, miscare, etc.

Retineti faptul ca porumbul nu este recomandat cainilor in cantitati mari.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Cane Corso

Este un caine de rasa masiv, care nu prezinta pielea cutata, caracteristica altor mastiffi. Prezinta un cap mare si lat cu urechi care pot fi scurtate si lasate sa atarne ca doua triunghiulete, pe langa cap.

Are ochi rotunzi, nici prea mari si nici prea mici distantati. Ochii de culoare inchisa sunt preferati la aceasta rasa, dar culoarea ochilor corespunde culorii blanii, de la negru la caprui.

Blana acestor caini este scurta si deasa, fiind prezenta in urmatoarele varietati: negru, negru-rosu, castaniu, cafeniu, albastru si dungat cu pete albe prezente pe piept, gat, obraz si varfurile degetelor. Coada este, de obicei, scurtata pana la o treime din lungimea sa naturala.

Adultul prezinta o inaltime medie la nivelul umarului de 64-68 cm la mascul si de 60-64 cm la femela. Greutatea corporala este in jur de 45-50 kg la mascul si de 40-45 kg la femela.

Comportament Cane Corso

Rasa are o peronalitate puternica, dominanta si poate fi agresiva cu strainii. Socializarea timpurie a acestor caini este puternic recomandata.

Aceasta rasa trebuie stapanita de catre proprietari cu experienta si nu este recomandat persoanelor care nu-l pot controla. Este un caine foarte inteligent si loial familiei sale.

In timpurile medievale erau utilizati la prinderea vanatului de talie mare si la luptele de caini. Din momentul in care nu au mai fost utilizati la vanatoare au fost intrebuintati ca pastori, avand rolul de a mana animalele la pasunat.

Este un protector extrem de eficient atat al vitelor, cat si al familiei sale.

Dresaj Cane Corso

Este o rasa foarte usor de dresat. Sunt caini inteligenti si energici, fiind bucurosi sa le indeplineasca stapanilor toate cerintele. Trebuie sa fie struniti cu fermitate si perseverenta, iar socializarea timpurie este absolut necesara.

Advertisements

Crescut si educat adecvat, este un urias gentil si iubitor. Fara dresaj, cainele are potentialul de a deveni agresiv si amenintator, caracteristici ale majoritatii mastiff-ilor.

Rasa este un protector nativ si un caine de paza.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Cane Corso Caracteristici

Un caine Cane Corso nedresat si nesocializat poate fi dificil de controlat. Indiferent daca este foarte bine dresat,  nu trebuie sa i se permita sa hoinareasca liber si trebuie tinut in lesa cand este in public.

Blana sa scurta si deasa nu necesita o ingrijire speciala pentru a o mentine curata si lucioasa. Perierea periodica a acestor caini este suficienta.

Boli Cane Corso

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.

Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

Durata medie de viata a cainilor cane corso este de circa 10 – 12 ani.

Cane Corso de vanzare

Un cane corso pui poate fi cumparat de pe olx la pretul de 500 – 1800 lei. Atentie la pedigree !

In functie de preferinte puteti opta pentru un cane corso gri sau cane corso blue.

Cane Corso Poze

Canise Cane Corso

 1. Canisa Valle degli Orsi Ali Cane Corso
 • Adresa: Constanta ROMANIA
 • Telefon: + 40 723 188 520
 • Email: valledegliorsiali@yahoo.com
 • Website: http://www.canecorso.ro/

2. Canisa Imperial Moloss

3. Canisa Cane Corso Mogosoaia

Alte rase de caini

 

Alte articole

Comentarii
Toate comentariile
Comentarii
 1. Cele mai interesante lucruri despre Cane Corso | Timisoara

  […] Descopera si alte informatii despre rasa de caini Cane Corso. […]

 2. Cele mai nebanuite lucruri despre Cane Corso – Stiri Timis

  […] Citeste si alte lucruri interesante despre Cane Corso. […]

 3. Lucruri pe care trebuie sa le afli despre un Cane Corso | Comunicate de Presa - LivePr.ro

  […] Citeste multe alte lucruri interesante despre un Cane Corso. […]

 4. Lucruri pe care trebuie sa le afli despre un Cane Corso

  […] Citeste multe alte lucruri interesante despre un Cane Corso. […]

 5. Cele mai interesante lucruri pe care trebuie sa le afli despre Cane Corso | Criteriul National

  […] Citeste si alte lucruri despre Cane Corso. […]