9 Lectii pe care le putem invata de la caini

9 Lectii pe care le putem invata de la caini

Cainii inteleg lumea altfel fata de oameni. Poate limitarea in comunicare o fi in avantajul lor pentru ca sunt mult mai fericiti decat multi oameni. Noi oamenii ne indoim de capacitatile noastre si de multe ori ne este frica de ce-ar trebui sa facem. Cainii nu pierd timpul  cu asa ceva.

Cainii traiesc momentul si pretuiesc fiecare secunda de fericire. Ei nu au joburi, nu fac bani si nici nu traiesc 80 de ani si poate mai sunt cateva aspecte pe care nu le inteleg. Cert este ca isi traiesc viata lor scurta plina de entiziastm.

  1. Nu se streseaza

Chiar daca incep cu un pas gresit in fata altor caini pentru ca sunt impedicati sau neatenti, pur si simplu isi vad de treaba. Nu le pasa ce cred altii. Sunt ei insisi tot timpul si se simt foarte bine.

2. Iubesc fara limite

Cainii sunt printre cei mai putin egoisti companioni de pe aceasta planeta. Nu se gandesc la ei. Se gandesc numai la tine, si nu te vad ca pe un stapan, ci ca pe un prieten. Nnu te judeca si nu te lasa la greu niciodata.

9 Lectii pe care le putem invata de la caini

3. Apreciaza fiecare masa

Masa ar trebui sa fie unul din cele mai bune momente ale zilei. Cainii sunt cei mai fericiti cand castroanele sunt pline. Sar si dau din coada cand cum ar trebui sa faca fiecare din noi. E ca si cum iti duci in fiecare zi copilul la Mec si KFC.

4. Somnul este sfant

Cand nu se joaca sau mananca ei dorm. Un caine se intinde si doarme cand ii este somn. Somnul este foarte important si multi nu tin cont de el. Cred ca daca beau cafele peste cafele e mai bine. Cainii ar trebui invidiati.

caine doarme cu ilmba scoasa

5.   Nu le este frica sa se murdareasca sau sa munceasca

Cele mai citite articole

Cand au de facut un lucru se dedica in totalitate. Nu se gandesc ca nu da bine, ca se murdaresc sau ca ar prefera sa faca altceva. Pur si simplu fac acel lucru.

6. Stiu sa-si faca prieteni noi

Priviti cum interactioneaza cainii si o sa vedeti ca totul este natural. Nu sunt timizi si nu intra in vorba cu orice potaie care le taie calea. Se miros, dau putin din coada, dar daca nu e rost de joaca merg mai departe. Fara resentimente, fara regrete.

caine isi face prieteni noi

7. Prefera linistea

Nu o sa vezi caine fericit cand trec masini care fac zgomot, sutn artificii sau vecinu de sus pune manele tare. Fiecare zi e plina de nebunii si orasul este destul de galagios asa ca linistea este ca o oaza in care ne putem relaxa pentru ca de obicei astfel de momente sunt rare.

8. Tolereaza multe celor dragi

Te lasa sa-i imbraci cum vrei, sa-i fardezi sau rujezi pana vor arata ca un clovn. Ei te vor iubi in continuare si vor face si alte lucruri similare ca sa te faca sa zambesti. Aceasta este dragostea nelimitata.

caine pudel colorat

9. Nu renunta niciodata

Credeti ca ar stii daca ar fi diagnosticati cu cancer ? Si chiar daca ar stii, ar continua sa faca ceea ce fac mai bine. O viata alaturi de cei dragi, cu castronul plin cu mancare este o viata frumoasa, indiferent ce se intampla a doua zi…

 

Bibliografie:

Cele mai citite articole