Field Spaniel

caine Field Spaniel

Field Spaniel

 • Origine: Anglia
 • Grupa: Sporting
 • Greutate: 16 – 22 kg
 • Inaltime: 43 – 46 cm
 • Culori: negru, maro, negru-maro
 • Dresaj: usor de dresat
 • Ingrijire: are nevoie de miscare
 • Temperament: adaptabil, docil, sociabil, calm
 • Sanatate: robust si rezistent
 • Pui: 4 – 6 pui
 • Media de varsta: 10 – 12 ani
 • Alte nume: Field, Field Spaniel dog

Origine

Field spaniel-ul este originar din Anglia, datand din jurul anilor 1800, fiind un prepelicar cu un temperament echilibrat, calm. Rasa a fost creata prin imperecherea English cocker spaniel-ului si, pentru o anumita perioada, ei au fost considerati ca fiind aceeasi rasa, diferind doar prin masa corporala.

La un moment dat, crescatorii au decis sa accentueze anumite caracteristici ale acestui caine, astfel ca a fost creat un caine mai scund si mai robust. In acea perioada, rasa isi pierduse din popularitate, iubitorii de animale preferand English cocker spaniel-ul.

La jumatatea anilor 1900, crescatorii au inceput un program de perfectionare a rasei, care a condus la dezvoltarea unui caine mult mai armonios si mai echilibrat, iar, in cele din urma, la aparitia Field spaniel-ului pe care il stim astazi.

Din nefericire, este greu de crezut ca Field spaniel-ul va ajunge macar atat de popular cat este cocker spaniel-ul. In 1894, Field spaniel-ul a fost recunoscut de American Kennel Club, ca membru a grupei cainilor sportivi.

Hrana Field Spaniel

In general cantitatea de hrana se dozeaza in functie de mai multe criterii: rasa cainelui, varsta, greutate, nivel de activitate, s.a.

Asa ca este gresit sa copiati diverse retete de pe internet sau de la alte rase similare. Un cunoscator va poate ajuta sa mergeti in directia buna in linii generale. Reteta (proteine, vitamine si minerale), precum si cantitatea de hrana nu o puteti face decat voi sau un veterinat care cunoaste toate aceste detalii.

Cainele este bine sa beneficieze de cel putin doua mese pe zi. Trei poate ca este incomod, ajuta dar multi n-o fac, in general majoritatea aleg doua mese.

Ca si in cazul celorlalte rase recomand mancarea gatita in casa, dar mancarea special pregatita pentru caine pregatita in casa si nu piftie sau salata de beuf.

Tineti cont ca este un caine energic si nu este bine sa exagerati cu vitaminele sau suplimentele de energie pentru a nu avea probleme cardiace sau de alta natura.

Este bine sa lasati animalul sa se odihneasca 15-30 min dupa masa, iar dupa aceea poate fi scos pentru exercitiile zilnice. Nu uitati ca, la fel ca toti cainii, are nevoie de apa propaspata la discretie.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Field Spaniel

Este un caine de talie medie, cu o aparitie impresionanta, care exprima sobrietate, dar in acelasi timp si blandete.

Este mai robust si mai longilin decat cocker-ul spaniel. Ochii sunt migdalati, iar urechile sunt mari, pendulante. Coada este, in general, amputata, dar poate fi lasata si la lungimea naturala.

Blana Field acestui caine este de lungime medie, formand numerosi zulufi si putand fi usor ondulata. Blana este lucioasa si impermeabila. Culoarea blanii este variata, putand fi neagra, rosu-inchis sau auriu de diferite nuante. Unele exemplare pot fi derese cu pete cafenii.

Field spaniel-ul are o inaltime la nivelul greabanului de circa 46 cm si o greutate corporala de 16-22,5 kg.

Comportament Field Spaniel

Este un caine calm si docil, dar uneori poate fi incapatanat si chiar temperamental. Renumit ca fiind spaniel-ul cu cel mai echilibrat temperament, Field spaniel-ul adora pe oricine ajunge sa-l cunoasca, dar poate fi un pic rezervat in preajma strainilor.

Field spaniel-ul este un caine de companie excelent, care va fi incantat sa fie membrul unei familii foarte active. Se intelege bine cu copii, daca sunt obisnuiti cu acestia de la o varsta frageda.

Acest caine este foarte protector cu familia sa si va latra intotdeauna, alertandu-si proprietarul de apropierea vreunui strain.

Are nevoie de un camin cu curte imprejmuita. Nu sunt foarte fericiti sa traiasca intr-un apartament in cazul in care nu sunt scosi frecvent la plimbari lungi.

Este un caine activ care tanjeste dupa compania oamenilor. Rasa poate trai in aceeasi casa cu alte animalute de companie, daca este crescut cu acestea.

Dresaj Field Spaniel

Este usor de educat si dresat, putand excela in obedienta.

Acest caine raspunde cel mai bine la dresajul bland, sustinut de laude.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Field Spaniel

Nu-i place sa fie lasa singur fara a avea nimic de facut.

Sunt caini inteligenti, plini de energie si necesita o stimulare mentala si antrenament pentru a preveni dezvoltarea comportamentelor distructive.

Acestui caine nu trebuie sa i se permita sa hoinaresca liber, ci trebuie purtat in lesa avand in vedere ca are tendinta de a haitui micile animalute sau de a urma orice adulmeca interesant.

Boli Field Spaniel

Field spaniel-ul este un caine robust si rezistent cu putine afectiuni semnalate.

Cele mai frecvente sunt displazia de sold, infectiile urechilor si hipotiroidismul.

Durata medie de viata a Field spaniel-ului este de 10-12 ani.

Poze Field Spaniel

poze caine field spaniel

poze caine field spaniel

Canise Field Spaniel

in curand..

Alte rase de caini

Cele mai citite articole

 

Alte articole

Cele mai citite articole