1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Sfaturi esențiale pentru alegerea armelor airsoft potrivite

airsoft 1280x720 9

Deși a fost proiectată inițial pentru cei cărora le place să tragă la țintă sau să colecționeze diverse tipuri de arme, airsoft a devenit o adevărată disciplină, cu reguli, tehnici și echipamente pe care este nevoie să le alegi în cunoștință de cauză. Mai ales dacă vrei să păstrezi într-o măsură cât mai mare și să abordezi într-un mod cât mai realist ceea ce se întâmplă cu adevărat în lumea luptelor. Așadar, care ar fi regulile de bază pe care trebuie să le respecți în alegerea armelor și celorlalte produse necesare pentru airsoft? Ce criterii trebuie respectate și de ce aspecte suplimentare trebuie să ții cont astfel încât alegerea să fie cu adevărat potrivită?

De ce trebuie să ții cont când alegi armele airsoft?

Mai ales în achiziția unei arme airsoft trebuie să ții cont de regulile de bază. Acestea se referă, înainte de toate, la puterea pe care o are arma, aceasta fiind exprimată în FPS (feet per second). Și evident, cu cât acest număr este mai mare, cu atât viteza bilei este mai mare. Pentru a limita riscul de accidente cauzate de impactul pe care îl poate avea viteza bilei, este indicat ca energia cinetică să nu depășească doi jouli. 

Tipuri de arme airsoft

Din categoria armelor airsoft fac parte atât pistoalele manuale, cu gaz sau CO2 sau electrice, cât și puștile cu lunetă sub forma sniperelor manuale, sniperelor cu gaz sau CO2 sau sniperelor electrice, shotgun manual sau electric, dar și replici principale, respectiv arme gaz/CO2, arme electrice, arme manuale sau HPA. De asemenea, există și aruncatoare sau lansatoare ori grenade pentru mass destruction, dar și mitraliere electrice de companie. În oferta extrem de variată airsoft Bucuresti ai posibilitatea de a identifica oricare dintre armele airsoft potrivite pentru nevoile sau preferințele personale. 

Replici manuale, cu gaz sau CO2 sau replici electrice?

Replicile manuale sunt destinate utilizării de către cei care se află la începutul practicării acestei activități mai ales, mai ales că acestea pot trage doar fragmentat. Eficiența aleatorie a acestora este redusă, precizia este mai limitată decât în cazul celorlalte tipuri de arme, iar gama acestora este redusă. Cu toate acestea, există un principal avantaj referitor la bugetul pe care trebuie să îl aloci pentru acestea, respectiv la întreținere. 

Cele mai citite articole

Replicile pe gaz și CO2 sunt mai realiste în ceea ce privește funcționarea, imitând extrem de bine reculul armelor de foc adevărate chiar dacă nu este vorba decât de bile airsoft și având un efect vizual extrem de interesant. În ceea ce privește eficiența lor, aceasta depinde de temperatura din mediul ambiant, dar și de încărcătorul în care se află rezervorul de gaz. Acestea sunt mai eficiente atunci când este mai cald, respectiv mai ineficiente atunci când conductoarele termice sunt mai reci. 

Replicile electrice oferă o funcționare stabilă, permițându-se tragerea în mod rafală sau semiautomat, sunt extrem de ușor de utilizat, iar întreținerea este una extrem de ușoară, ceea ce le face preferate de marea majoritate a utilizatorilor. 

Criterii de alegere a armelor airsoft

Mai ales un novice trebuie să acorde o atenție deosebită alegerii unui anume model de armă, dar nu numai. Criteriile de care este bine să se țină cont în alegerea unei arme airsoft se referă la fiabilitatea acestora, la durabilitate, la ușurinața de întreținere, la precizie, ergonomie sau bugetul disponibil care poate fi alocat în acest sens. 

În ceea ce privește acest din urmă criteriu, este bine de știut că există atât linii de produse airsoft high-end, cât și replici low-end, fiecare utilizator având posibilitatea de a alege în funcție de performanțele pe care dorește să le obțintă sau de posibilitățile ori preferințele pe care le are. 

Cele mai citite articole

                          

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner