Fatete dentare: solutia ideala pentru un zambet perfect

shutterstock 1663130530 1 scaled 1

Fatetele dentare sunt din ce in ce mai populare in randul persoanelor care isi doresc infrumusetarea zambetului.

Veritabil atu de seductie, un zambet frumos si stralucitor este visul unui numar mare de persoane. Tehnicile dezvoltate pentru a le oferi oamenilor un zambet frumos sunt din ce in ce mai numeroase.

Ce sunt fatetele dentare?

Printre invovatiile in domeniu, fatete dentare sunt cele mai populare. Acest invelis ultra subtire, din ceramica si din rasina, care se lipeste pe dintii naturali este ideal pentru imbunatatirea aspectului dintelui natural: culoare, forma…fatetele dentare permit sublimarea zambetului rapid si usor, fara durere. Fatetele dentare sunt aplicate de chirurgul dentist in cabinet, dupa un diagnostic efectuat in prealabil.

Cui se adreseaza fatetele dentare?

Fatetele dentare reprezinta cea mai adaptata solutie estetica pentru persoanele care isi doresc imbunatatirea aspectului estetic al dintilor: alinierea dintilor, corectarea spatiilor dintre dinti,etc.

Diferitele tipuri de fatete

Cele mai citite articole

Actualmente exista doua tipuri de fatete pe piata. Cele mai cunoscute sunt fatetele dentare din ceramica si fatetele dentare din compozit. Fatetele din ceramica sunt si cele mai populare datorita faptului ca ceramica reprezinta cel mai bun material in ceea ce priveste estetica. 

Aspectul unei fatete dentare din ceramica ramane nemodificat chiar si dupa 5 ani. Fatetele dentare din compozit sunt avantajoase din punctul de vedere al timpului de realizare, sunt perfecte pentru pacientii care prefera sa aiba fatetele gata dupa o singura vizita in cabinetul medicului dentist.

Fatete sau coroane? 

Fatetele dentare sunt adesea comparate cu coroanele ceramice. In realitate, conceperea lor este diferita. Fatetele sunt folosite pentru dintii care au nevoie doar de o imbunatatire estetica. Coroanele, pe de alta parte, sunt prescrise pentru dintii care sunt uzati sau pozitionati prost. In acest caz, se lucreaza pe toate partile si in volumul lor.

Cum se deruleaza tratamentul de fatetare a dintilor

Primul pas in realizarea tratamentului cu fatete dentare este reprezentat de pregatirea dintilor naturali. Astfel, se va curata intreaga dantura cu ajutorul unui detartraj dentar cu ultrasunete, se vor slefui usor dintii carora li se vor aplica fatetele dentare, dupa care se va scana digital cavitatea orala. Acest lucru se va efectua cu ajutorul unei camere introrale moderne, care capteaza in detaliu dintii ce urmeaza sa fie fatetati. Dupa scanare se realizeaza design-ul computerizat al fatetelor dentare iar specialistul impreuna cu pacientul stabilesc forma si culoarea acestora. Ulterior, design-ul se va trimite aparatului de frezare iar in aceeasi zi fetetele sunt gata pentru a fi aplicate.

Cele mai citite articole