De ce traiesc cainii mai putin ca oamenii

caine sanatos si frumos

Iată răspunsul surprinzător al unui copil de 6 ani.

Fiind un medic veterinar, am fost chemat să examinez un caine irlandez de zece ani pe nume Belker. Proprietarii câinelui, Ron, soția lui Lisa și băiatul lor Shane, erau foarte atașați de Belker și sperau să pot face un miracol.

L-am examinat pe Belker și am constatat că moare de cancer. I-am spus familiei că nu am putut face nimic pentru Belker și am sugerat să efectuăm procedura de eutanasiere pentru câinele batran din casa lor.

După ce am făcut aranjamentele, Ron și Lisa mi-au spus că au crezut că ar fi bine ca Shane de șase ani să vada procedura. Au crezut ca Shane ar putea învăța ceva din experiență.
A doua zi, am simțit un nod în gât, familia lui Belker era înconjurată in jurul lui. Shane părea atât de calm, mangaind câinele pentru ultima oară, că mă întrebam dacă înțelege ce se întâmplă. În câteva minute, Belker a alunecat pașnic.

Băiatul părea să accepte tranziția lui Belker fără nici o dificultate sau confuzie. Am stat împreună pentru o vreme după moartea lui Belker, întrebându-ne cu voce tare la faptul că viața câinilor este mai scurtă decât viața oamenilor. Shane, care asculta liniștit, s-a rasucit si a zis:

Cele mai citite articole

– Știu de ce.

Începuți, toți ne-am întors spre el. Ceea ce a ieșit din gura lui mi-a uimit. N-am auzit niciodată o explicație mai reconfortantă. A schimbat modul în care încerc să trăiesc.

– „Oamenii se nasc astfel incat sa poata invata cum sa traiasca o viata buna, ca sa iubesti pe toata lumea si sa fii frumos, nu-i asa?”

Apoi a continuat,

-„Ei bine, cainii deja stiu cum sa faca asta, asa ca nu trebuie sa stea cat timp stam noi”.

caine sanatos si frumos

caine sanatos si frumos

Traieste simplu.
Iubeste
Fii amabil

Cele mai citite articole