Ciuperca la caini

ciuperca la caine

Ciuperca de piele la caini

Se manifesta din cauza unor infectii care pot aparea din mai multe motive. Acesta ciuerca se poate lua daca intalneste un alt animal, daca pur si simplu merge prin iarba, daca o aduci tu acasa pe pantofi, pe haine, etc.

Pot fi si cauze alimentare. De exemplu eu am o pisica foarte alergica la mancare, are o sensibiltate la stomac, si pana nu i-am schimbat mancarea nu a disparut buba de la gat.

Exista si tipuri de ciuperci care apar din cauza imunitatii slabe sau a hipersensibilitatii, etc. Ele sunt prezente in corpul animalului si apar numai in anumite circustante. Una din cauze poate fi igiena.

Aspergiloza este o infectie fungica oportunista ce poate aparea la multe specii de mamifere, pasari si chiar om. Dintre animalele de companie cainii sunt cei mai afectati. Agentul patogen, ciuperca din genul Aspergillus, se regaseste peste tot in mediul ambiant in special pe iarba, fan, praf sau nisip. Boala se prodce atunci cand organismul este slabit, incapabil sa lupte eficient cu microbii, moment in care ciuperca incepe sa prolifereze.

Dermatomicoza (ringworm) O infectie de tip ringworm sau asa cum este denumita medical, dermatofitoza. Este o infectie parazitara care poate aparea la câine, precum si la pisica sau alte animale de companie. Adesea este cauzata de o infectie fungica.

Ciuperca la caini simptome

  • ┬áse dezvolta in 2-3 locuri mici
  • cainele incepe sa se scarpine mai des
  • blana dispare din locurile unde se dezvolta ciuperca
  • pielea este rosiatica de la iritatie
  • in functie de ciuperca poate fi ca o coaja, mazga sau fulgi care se exfoliaza.

O data aparuta pe piele ciuperca incepe sa se inmulteasca rapid. In functie de tipul ciupercii, daca esti mai puternica este afectata si pielea. Cautati bine in blana animalului pentru ca la inceput locurile sunt mici, de multe ori mai mici decat o moneda de 10 bani si se poate omite cu usurinta la o cautare superficiala.

Desi poate aparea oriunde pe corp de obicei stapanii descopera ciupercile cand se manifesa in zonele senzibile sau cu par scurt precum bot sau picioare (coate, labe, etc.)

ciuperca la caine

ciuperca la caine

Ciuperca la caini tratament

Prima recomandare si cea mai importanta este sa determinati cu ce fel de ciuperca va confruntati.

Urmatorul pas este descoperiti cauza de la care a aparut ciuperca. Poate fi un microb, o bacterie, infectie alimentara de la mancare expirata sau in termen dar tinuta in soare cu zilele, etc.

Cele mai citite articole

Pentru un diagnostic corect si exact mergeti la medicul veterinar.

Din fericire de cele mai multe ese vorba despre fungi. Dar pot fi si ciuperci mai periculoase si nu sunt tratate corect si la timp cainele  se poate imbolnavi si se poate transmite si la om.

Pentru a prescrie un tratament eficient, este necesar un diagnostic complet, care permite determinarea tipului de ciuperci, a num─ârului de spori ╚Öi determinarea sensibilit─â╚Ťii la medicamente.

ciuperca la caini

ciuperca la caini

Tratamentul fungilor la câini

Majoritatea infectiilor fungice sunt insotite de mancarime. Gradul de infectie depinde de agentul patogen. In unele cazuri cainele se poate scarpina pana la sangerare.

Daca patrpedul se scarpina din ce in ce mai rau se recomanda un guler de plastic anti-scarpinat.

Pentru leziunile cutanate minore, sunt prescrise unguente. In functie de tipul de ciuperca se pot prescrie si tablete sau injectii.

Dac─â ciuperca detectata se dovedeste a fi contagioasa, vor fi necesare masuri suplimentare: tratamentul trebuie facut cu manusi si se izoleaza animalul, excluzand contactul cu copiii si alte animale de companie.

Prevenirea infec╚Ťiilor fungice, a ciupercilor la caini┬á

Aceste ciuperci si/sau fungii se dezvulta foarte greu intrun corp sanatos si puternic. Un factor important este alimentatia. De asemenea se recomanda miscarea si mersul pe jos evitand zonele cu caini fara stapan.

Cele mai citite articole