Caini periculosi lege

Caini periculosi lege

Posesorii de caini agresivi au obliga╚Ťia de a trece pe la poli╚Ťie pentru a-i declara.

Cainii considera╚Ťi periculo╚Öi au fost ├«mp─âr╚Ťi╚Ťi ├«n dou─â categorii: cei de lupt─â ╚Öi atac, asimila╚Ťi prin caractere morfologice cu c├óinii de tip Pit Bull, Boerbull, Bandog ╚Öi meti╚Öii lor.

In categoria a doua au fost inclu╚Öi c├óinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciob─ânesc Caucazian, Cane Corso ┼či meti┼čii lor.

Sunt defini┼úi de lege drept c├óini agresivi orice c├óine care, f─âr─â s─â fie provocat, mu┼čc─â sau atac─â persoane ori animale domestice ├«n locuri publice sau private sau orice c├óine care particip─â la lupte ├«ntre c├óini sau care a fost antrenat ├«n acest scop.Nu intr─â ├«n categoria c├óinilor agresivi c├óinele care atac─â sau mu┼čc─â o persoan─â care a p─âtruns f─âr─â drept ├«ntr-o proprietate privat─â sau public─â protejat─â de acel c├óine sau orice c├óine folosit de unit─â┼úile de poli┼úie, de jandarmerie, de alte unit─â┼úi militare, de unit─â┼úile vamale sau de serviciile publice de securitate, protec┼úie ┼či paz─â, care, afl├óndu-se ├«n misiune, a atacat sau a mu┼čcat o persoan─â.

Persoanele care au fost mu┼čcate de un c├óine care are st─âp├ón trebuie s─â se adreseze unit─â┼úii de poli┼úie pe raza c─âreia s-a produs evenimentul, iar dac─â va fi g─âsit vinovat, st─âp├ónul animalului va fi fie amendat, fieÔÇŽarestat. Potrivit legii, neluarea m─âsurilor de prevenire a atacului canin de c─âtre proprietarul c├óinelui asupra unei persoane constituie infrac┼úiune ┼či se pedepse┼čte cu ├«nchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Caini periculosi lege

Caini periculosi lege

 

Citeste si despre Sterilizarea cainilor

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii