Caini periculosi lege

Caini periculosi lege

Caini periculosi lege

Posesorii de caini agresivi au obligația de a trece pe la poliție pentru a-i declara.

Cainii considerați periculoși au fost împărțiți în două categorii: cei de luptă și atac, asimilați prin caractere morfologice cu câinii de tip Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor.

In categoria a doua au fost incluși câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Cele mai citite articole

Sunt definiţi de lege drept câini agresivi orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private sau orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.Nu intră în categoria câinilor agresivi câinele care atacă sau muşcă o persoană care a pătruns fără drept într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine sau orice câine folosit de unităţile de poliţie, de jandarmerie, de alte unităţi militare, de unităţile vamale sau de serviciile publice de securitate, protecţie şi pază, care, aflându-se în misiune, a atacat sau a muşcat o persoană.

Persoanele care au fost muşcate de un câine care are stăpân trebuie să se adreseze unităţii de poliţie pe raza căreia s-a produs evenimentul, iar dacă va fi găsit vinovat, stăpânul animalului va fi fie amendat, fie…arestat. Potrivit legii, neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Caini periculosi lege

Caini periculosi lege

 

Citeste si despre Sterilizarea cainilor

Cele mai citite articole