Cainele meu tremura

caine slab tremura de frig

De ce tremura cainii ? Sunt foarte multe motive. Poate fi din cauza cauza ca se bucura cand ajungi acasa sau ca a mancat ceva toxic.

De ce tremura cainele meu ?

Tremuratul sau fricsoanele sunt simptome serioase care pot fi cauzate de otrava, probleme de rinichi sau rani. Daca animalul tau incepe brusc sa tremure este important sa iti dai seama de simptome: voma, diaree, schiopatat, etc. Dupa trebuie sa contactezi medicul veterinar.

Cele mai comune cauze pentru care cainii tremura

  • Infectii cu paraziti
  • disfunctii ale unui organ intern
  • boli ale sistemului nervos
  • diverse traume: muscaturi de insecte, muscaturi de sarpe, etc.
  • factori externi: temperatura scazuta, frica, etc.

CDV (canine distemper virus)

Este o boala ce afecteaza rasele de caini, in general puii, dar si adultii care nu au facut toate vaccinurile. O cauza comuna pentru care cainii tremura. Alte semne ale CDV-ului sunt curgeri ale ochilor, febra, tuse si alte simptome.

Cainele meu tremura

Cainele meu tremura in somn

Cainele meu tremura cand doarme. De ce tremura cainele in somn ? Cel mai probabil viseara urat sau are o stare de discomfort. Cainii viseaza ca merg sau ca alearga si uneori visul e insotit de tremuraturi, miscari involuntare ale membrelor, cozii, uneori par ca sug sau ca beau apa, latra, scheauna…

Cainele meu tremura dupa vaccin

Nu este normal ca un caine sa tremure dupa vaccin. Dar cum fiecare individ are personalitate unica, intocmai ca si la oameni, poate dezvolta o alergie temporara. Daca tremura usor si trece repede nu are rost sa va panicati. In schimb daca tremuratul se agraveaza mergeti la medicul veterinar sau la unitatea unde a fost facut vaccinul numaidecat.

Poate sa fi facut o reactie adversa la vaccinare. Anafilaxia, de exemplu,  se poate declansa in decurs de cateva minute de la administrarea vaccinului pana la cel mult 24 de ore.

Cele mai citite articole

Un studiu facut de un doctor veterinar confirma ca la fiecare 15.000 de doze de vaccin administrate apare un caz de anafilaxie. Cele mai comune simptome ale acestei reactii alergice sunt diareea si voma, care survin brusc, urmate de intrarea in stare de soc. In functie de gravitate poate urma coma si dupa moartea.

caine slab tremura de frig

Cainele meu tremura si nu mananca

Si aici motivele sunt multiple. Poate sa fi fost otravit sau a mancat ceva nu trebuie. Poate ca nu are toate vaccinurile. Poate avea boli parazitare si infectioase. Viermii intestinali sau teniile sunt foarte des intalnite la caini, in special la cei tineri.

Simptomele se manifesta prin lipsa de apetit, slabire, abdomen balonat, par zbarlit si fara luciu, voma si constipatii care alterneaza cu diaree.

Cel mai bine ar putea sa-ti spuna un veterinar pentru ca are experienta necesara si in functie de simptome.

Tratamentul poate include antibiotice, antidiareice, aport intestinal de lichide, etc.

Cainelui meu ii tremura picioarele

Mai sunt si cainii care tremura dupa baie. Este posibil sa le fie frig.

Faptul ca le tremura doar picioarele si nu tremura tot ca o piftie poate fi un lucru mai bun. Inseamna ca problema nu este asa mare sau ca problema este izolata la nivelul membrelor.

Bibliografie:

  • usercontent2.hubstatic.com/5959823_f520.jpg
  • rover.com/blog/wp-content/uploads/2016/07/3793207616_39d3873e60_b-960×540.jpg

Cele mai citite articole