Cainele meu a devenit agresiv

Cainele meu a devenit agresiv

Agresivitatea cainelui si „bunele maniere” la inceput tin de educatie. Dar in afara de dresajul minim care trebuie sa il aiba orice caine, sa stie comenzile de baza, mai pot aparea si surprize.

De multe ori este gresit sa spui caine agresiv cu oamenii. Avand doar oameni in jurul lui este normal sa fie agresiv cu oamenii. El poate fi agresiv cu origine daca i se pune pata.

Unii caini sunt agresivi din fire, iar altii devin pe parcurs.

Sa vedem care sunt motivele pentru care un caine este agresiv cu oamenii

  • lipsa de dresaj
  • o data cu inaintarea in varsta devine ursuz
  • are o boala care il supara
  • are o durere la mers sau s-a lovit
  • este provocat de un caine mai mic
  • de multe ori cainii mici sunt mai agresivi decat cei mari

Cainele meu a devenit agresiv

De ce devin cainii mai agresivi

In mod normal un caine dresat corespunzator nu are cum sa devina mai agresiv. Numai ca o data cu trecerea timpului acesta imbatraneste si devine mai ursuz. Nu mai are rabdarea de alta data si nici chef sa fie mangaiat sau alintat.

Este adevarat ca unele rase sunt mai agresive decat altele. De exemplu rasa de caine Presa Canario este interzisa in unele state pentru gradul ridicat de agresivitate. Alte rase de caini agresivi sunt Chow chow, Pitbul, Ciobanesc caucazian sau Rottweiler.

Observati ca toate rasele enumerate sunt de talie mare. Cu cat uncaine este mai mare cu atat este mai greu de controlat in caz de agresivitate. De aceea trebuie sa i se acorde un dresaj corespunzator.

 

Poti citi AICI mai multe despre dresajul cainelui de companie

 

Cand cineva il trage de urechi sau pune mana pe el fara voia lui sau fara sa fie vazut este normal ca un caine, indiferent de rasa sa reactioneze neprevazut. Se poate speria si actioneaza in legitima aparare. In acest caz nu este de vina stapanul. Fiecare este raspunzator pentru actiunile lui.

Cainele musca stapanul

Cele mai citite articole

Un alt motiv pentru un care poate deveni agresiv este o durere aparuta recent.

Spre deosebire de pisica, care este o felina manipulatoare, cainele este mai loial si atent cu stapanul mai ales daca il considera liderul haitei.

Daca un caine ajunge sa isi muste stapanul inseamna ca poate sa muste pe oricine il deranjeaza. Are o problema foarte mare.

Aceasta problema poate sa fie o tumoare interna pe care o descoperi in urma investigatiilor sau poate fi ceva banal ca o aschie in pernuta sau iritatie. Se poate ca dimineata sa se fi lovit cu capul de coltul patului si doare cand il mangai in acel loc o perioada.

Daca observi o schimbare brusca in comportamentul cainelui tau cel mai indicat este sa il duci la cabinetul veterinar pentru o investigatie. Daca este talie medie sau mare nu uita botnita, sa nu ai surprize pe drum.

caine lup agresiv

Rase de caini mici agresivi

Nu pot spune ca exista rase de caini mici agresivi. In general oricine isi stapaneste „cainele de buzunar” daca-mi permiteti, intr-un fel sau altul. Este de ajuns sa ridici putin lesa si ai control asupra lui.

Rasele de caini mici au alte probleme precum dresajul facut dupa ureche sau boala sindromul cainelui micFaceti click pe link pentru mai multe detalii . Unul din motivele pentru care un caine mic sufera de sindrom este lipsa de dresaj. 

Se crede seful !

Daca ai un caine si il alinti pera mult acesta tinde sa devina seful haitei. Toti cainii vad familiile in care traiesc ca pe o haita. Fiecare caine tinde sa fie liderul haitei.

Asa ca daca nu ii convine sa se dea mai in colo, jos de pe canapea sau sa faca ce vrei tu agresivitatea este modalitatea prin care comunica. Asa iti spune ca nu vrea sa faca acel lucru.

De regula cei mai agresivi sunt masculii pentru ca sunt mai orgoliosi si femelele cu pui.

Bibliografie:

  • petfinder.com/wp-content/uploads/2012/11/118439265-dog-barks-left-alone-632×475.jpg
  • http://cdn.litlepups.net/

Cele mai citite articole