Caini fara par

Rase de caini fara par

Avantajele rase caini fara par

Aceste rase sunt considerate a fi hipoalergice. Chiar daca patrupezii nu sunt purtatori de alergii, oamenii pot fi alergici la diverse substante transmise prin intermediul cainilor, cum ar fi alergia la polen, care se manifesta prin mancarimi, curgerea ochilor, nas infundat, tuse, inroseli ale pielii, umflaturi sau probleme de respiratie.

Acesti caini cer un minim de toaleta cu toate ca, in cazul lor, foarte importanta este ingrijirea pielii. Proprietarii lor nu vor fi deranjati de mirosuri neplacute si nici nu vor trebui sa aspire asiduu parul cazut pe toate obiectele de mobilier sau pe covoare.

Dezavantajele rase caini fara par

Rasele fara par sunt predispuse la alergii ale pielii, infectii sau acnee. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, cainii fara blana au nevoie de baie mai des decat cei cu par. Pentru a preveni problemele cutanate, se recomanda o baie saptamanala cu un sampon special, precum si o hrana bazata in principal pe acizi grasi.

Iarna, cainii fara par au nevoie de protectie impotriva frigului, iar un pulovar sau o hainuta ii va ajuta sa treaca cu bine peste temperaturile reci de afara si sa isi mentina pielea uscata. Nu uita ca vara vor avea nevoie de o crema protectoare impotriva arsurilor solare. Toate rasele fara blana, cu exceptia Terrierului American, sunt predispuse la probleme dentare.

in curand alte rase de caini fara par..

Xoloitzcuintli – Cainele fara par mexican
Cainele Khala
Terrier-ul American fara par

Bibliografie: