Cum sa faci cunostinta unui caine cu un alt caine

Cum sa faci cunostinta unui caine cu un alt caine

Stapanii de caini trebuie sa aibe grija cand patrupedul lor intalnesti alti companioni sau cand alte persoane sunt in preajma.

Un caine nou trebuie prezentat atat familiei cat si celorlalti caini din cartier. Nu fac exceptie nici cainii de la curte pentru ca pot fi cazuri cand alti caini pot veni in vizita.

Daca in general cei doi caini, sau mai multi, care se intalnesc sunt sociabili atunci nu ar trebui sa fie probleme in a face cunostinta. Nu va bazati intotdeauna pe asta pentru ca sunt si cazuri in care cainii sociabili sa nu reactioneze conform asteptarilor de fiecare data din diverse motive.

intalnire de gradul 3

intalnire de gradul 3

Factori care influenteaza comportamentul cainilor

Frica. Nu toti cainii socializeaza la fel de mult. Unii caini pot fi mai timizi la inceput, asemenea oamenilor, din lipsa de socializare. Este posibil ca celalalt caine cu care face cunostinta sa nu stie asta si acesta poate musca pentru ca se sperie sau din motive de securitate, ii este frica sa nu pateasca ceva.

Ca sa evitati aceste incidente neplacute socializarea trebuie facuta incet, pas cu pas.

Oamenii. Oamenii pot influenta comportamentul cainilor daca sunt agitati sau nehotarati. Intotdeauna stapanii trebuie sa dea dovada de fermitate si sa inspire incredere pentru ca patrupedele lor sa se simta in siguranta.

Starea de spirit a cainilor. Daca unul din cei doi caini are o durere sau o alta problema si nu vrea sa fie deranjat, acesta nu o sa fie prea sociabil sau o sa vrea sa fie lasat in pace, in functie de gravitatea problemei.

Daca amandoi cainii sunt morocanosi in principiu se vor evita reciproc. Nu se recomanda sa ii tineti aproape pana nu se rezolva eventualele probleme.

cum se imprieteneste un caine cu alt caine

cum se imprieteneste un caine cu alt caine

Locul de intalnire

Daca planificati sa faceti cunostinta unui caine cu unu sau mai multi caini, sau chiar si cu oameni, cel mai bine este ca acest lucru sa se produca pe teren neutru.

Cele mai citite articole

Unele rase de caini sunt teritoriale, altele sunt fricoase sau morocanoase, de aceea se recomanda ca locul de intalnire sa fie neutru.

Pentru ca intalnirea sa fie cat mai placuta alegeti o zona linistita cu cat mai putina agitatie si zgomote.

Daca unul din caini tinde sa fie agresiv si socializarea este dificil de facut recomandarea noastra este sa apelati la un dresor cu experienta.

Alte sfaturi

Daca sunt relativ sociabili amandoi iata cateva trucuri simple pentru a-i imprieteni mai repede. La inceput este bine sa ii ti pe amandoi in lesa pentru a avea control asupra lor.

  • Oferale recompense
  • Plimba-i impreuna
  • Lasa-i sa interactioneze
  • Lasa-i sa se adulmece
  • Joaca-te cu amandoi
  • Lasa-i sa exploreze impreuna
  • Fi atent la limbajul corpului
  • Orice-ar fi pastreaza-ti calmul

Daca incep sa latre sau sa maraie separa-i imediat si asteapta sa se linisteasca inainte de a incerca din nou.

Recompenseaza actiunile calme cu mangaieri, laude si mancare

Cum sa faci cunostinta unui caine cu un alt caine

Cum sa faci cunostinta unui caine cu un alt caine

 

 

 

 

Cele mai citite articole