Cum sa alungi plictiseala cainelui

caine plictisit

Efectele plictiselii cainelui și modul în care animalele care nu sunt stimulate mental trece prin mai multe etape. La inceput este doar plictiseala, care apoi conduce la apatie, apoi la stres și chiar depresie.

Cainii pot exprima plictiseala cu un comportament nedorit și iritant, cum ar fi lătratul si agresivitatea. Cu toate acestea, ameliorarea plictiselii la câini nu este dificilă, iar proprietarii de animale de companie au mai multe moduri de a face acest lucru.
Cel mai eficient mod de a combate si a elimina plictiseala cainelui de companie este s─â petrece╚Ťi timp ├«mpreun─â. Cu cat mai mult cu atat mai bine. Cele mai eficiente solutii sunt jocurile, socializarea si plimbatul in zone cat mai populate (eventual cu alte animale de companie de sex opus)

Plictiseala este unul din motivele pentru care ofteaza cainii. Poate fi un semn ca este suparat sau plictisit.

Este si unul din motivele pentru care racaie usa sau diverse obiecte din casa.

Jucariile

Daca mergeti pe varianta jucariilor este bine sa ii cumparati jucarii periodic jucarii noi si cand adunati mai multe sa le rotiti la anumite intervale de timp.

Il iubesti si vrei sa-i faci bucurii ?  Du-l in locuri speciale pentru caini. Locuri de dresaj, de joaca sau de alergat.

Plimbarile

Cum spuneam mai sus plimbarile fac intotdeauna bine mai ales pentru un caine de apartament. Nu mergeti mereu pe acelasi drum si eventual gasiti 2-3 locuri in care se aduna si alti caini in cartierul vostru.

Orice vizita la prieteni cu animale poate fi un prilej bun pentru ca patrupedul tau sa se joace si sa socializeze cu acestea.

Antrenamentul cainelui si comenzile

Intotdeauna este bine sa faceti doua lucruri in acelasi timp. Invatarea unui limbaj de cominicare in timp ce trece timpul si este stimulat il va face sa doarma ca un copil.

Foloseste comenzile pentru a dialoga si comunica cu el tot timpul. Chiar cand sunteti la plimbare sau va jucati.

Socializarea

Am mai specificat-o si pe aceasta, dar este pe cat de simpla pe atat de importanta.

Sunt mai multe tipuri de socializare.

  • Socializarea familiala
  • Socializarea cu alti caini
  • Socializarea urbana

Muzica

Stimularea cu muzica este recomandata de multi medici veterinari, mai ales pentru cainii care stau singuri pe o perioada mare de timp.

Se recomanda in general muzica calma, dance, pop, etc.

Nu se recomanda rock-ul hard care agita temperamentul pentru ca poate incita la distrugere de bunuri

Asigura-te insa ca muzica pe care o va asculta cainele este calma (clasica sau pop). Muzica rock il poate agita foarte tare pe caine, acesta manifestand un comportament distructiv..

caine plictisit pe canapea

caine plictisit pe canapea

Alte mici trucuri

Asigura-i cainelui tau accesul la o fereastra cat timp lipsesti de acasa. Chiar daca este inchisa, animalul poate privi afara, lucru care ii mai alunga plictiseala.

 

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii