Origine
Tigrul bengalez (Panthera tigris tigris) este subspecia de tigru cea mai cunoscuta.
Habitatul acestora se gaseste pe subcontinentul indian, in special in regiunea Bengal, dar poate fi gasit si in nordul Indiei si Nepal. Tigrul bengalez este animalul national al Indiei si Bangladeshului.
Tigrul bengalez este subspecia de tigru cu populatia cea mai numeroasa, estimata la 1500-2000 de indivizi in India, 440 in Bangladesh, 120–230 in Nepal si aproximativ 80 in Bhutan. Din 2010, tigrul bengalez a fost clasificat ca specie pe cale de disparitie de catre IUCN. Populatia totala este estimata la mai putin de 2500 de exemplare, cu o tendinta de scadere.
Tigrii sunt cele mai mari „pisici” din familia felinelor. Cei mai multi (aprox. 80% din populatie) sunt tigrii de Bengal.
Hrana Tigrul Bengalez
Dieta acestora consta din primate, mistreti, antilope si gauri.
Tigrul este un animal nocturn, carnivor care se hraneste cu animale mici si medii: mistretul, bivol de apa, iar in cazul lipsei de hrana acestia ataca: leoparzi, pitoni, ursi si crocodili.
Cele mai citite articole
Tactica de vanatoare este simpla, se bazeaza pe sarituri de 10 metrii lungime si viteza de 65 kilometrii pe ora.
Caracteristici Tigrul Bengalez
Blana tigrilor este de obicei galbena sau portocalie, cu dungi negre. Abdomenul si partile mediale ale membrelor sunt albe, in timp ce coada este portocalie cu dungi negre.
Masculii au o lungime a corpului de 2,7-3,1 m si o greutate de 200-250 kg, in timp ce femelele au o lungime a corpului de 2,2 – 2,5m si o greutate de 120-160 kg.
Reproducere Tigrul Bengalez
Perioada de gestatie a femelei este de 16 saptamani. Femelele gestante dau nastere de obicei la 1-4 pui.
La nastere, puii au maximum 1,5 kg si o blana care naparleste dupa cateva luni. Tatal puilor in general nu ia parte la cresterea acestora.
Mama isi ascunde puii in grotele din desisuri, abia dupa 8 saptamani micile feline isi urmeaza mama afara.
La 2-3 ani, tigrii devin independenti de familiile lor.
Tigrii bengalezi au o durata de viata de pana la 15 ani in salbaticie si 20 in captivitate.
Poze Tigrul Bengalez
Vezi si 16 cele mai inteligente animale
Comentarii