Heteroscodra maculata

Heteroscodra maculata

Origine: Africa (Togo)

Togo starburst tarantula (Heteroscodra maculata) face parte din

  • Regn: Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraposidae
  • Genul: Heteroscodra
  • Specie: maculata.Coasta vestica a Africii, pe teritoriul tarilor Ghana, Togo, Camerun.Arbusti si arbusti din paduri cu umiditate crescuta.

Hrana Heteroscodra maculata

Aceste tarantule nu sunt pretentioase cand vine vorba de mancare, accepta atat viermi cat si gandaci din toate speciile folosite ca hrana in captivitate.Caracteristici Heteroscodra maculata

Specia a fost descrisa in 1899 de catre Pocock. Heteroscodra maculata este o tarantula de dimensiuni medii, si recunoscuta pentru viteza si atitudinea sa. Este o tarantula ce isi asuma foarte usor pozitia defensiva si care mai degraba va musca decat sa fuga. Acest comportament plus potenta veninului fac din specie una recomandata doar celor cu ceva experienta sau celor ce nu au de gand sa o deran jeze foarte des. Coloritul femelelor adulte include diferite nuante de negru, gri si alb. Abdomenul este prezinta mici pete negre si o linie neagra pe partea dorsal. Picioarele sunt scurte, cu acelasi colorit iar perechea patru sunt ceva mai ingrosate. Dimensiunile la care ajung exemplarele adulte sunt de 12-15 centimetrii cu o viteza medie de crestere. Specia este una arboricola, in captivitate insa exemplarele isi petrec majoritatea timpului in cuiburi pe care si le construiesc din panza si substrat, ca urmare a acestui comportament sunt tarantule ce se vad rar prin terariu. Acest fapt fiind inca un argument pentru a nu le recomanda incepatorilor.

Terariu

Ca la toate speciile de tarantule dimensiunile terariului trebuie sa fie proportionala cu dimensiunile animalului. Fiind o tarantula arboricola dimensiunile pe verticala a terariului trebuie sa fie cele mai mari ale terariului. Substratul recomandat este cel din nuca de cocos, iar ca decor se recomanda un lemn de pluta pe care tarantula isi va construii adapostul. Umiditatea se recomanda a fi 60-70%, iar temperature intre limitele 23-25 de grade Celsius si cu 2-3 grade mai scazuta noaptea.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Heteroscodra maculata poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulei, mai ales de catre incepatori.

Reproducere Heteroscodra maculata

Reproducerea acestei specii este destul de usoara. In timpul ritualului de imperechere, ritualul de „drumming” al mascului este asemanator cu cel al masculilor genului Pterinochilus. Atat introducerea mascului in terariul femelei cat si copulatia nu prezinta dificultate sau cerinte speciale.

Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca femela va fixa sacul cu oua fie de decor, fie de peretii terariului si il va apara cu ferocitate. La aproximativ 8 saptamani dupa imperechere femela va depune sacul, si la inca 8 dupa aceea puii vor ecloza. In medie sacul de oua contine intre 100 si 200 de oua. Trebuie de asemenea mentionat si faptul ca puii sunt veroce si vor ataca chiar si prazi mai mari decat ei.

Poze Heteroscodra maculata

Heteroscodra maculata

Bibliografie:

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii