O studenta din SUA munceste voluntar intr-un adapost de caini din Romania

studentacaini

Jerika Loren, o tanara din San Francisco (SUA), munceste voluntar, doua zile pe saptamana, la adapostul de caini de la Santuhalm, aflat la marginea Devei. Aici sunt tinute peste 500 de animale abandonate de stapani sau aduse de pe strazi, lasate in grija catorva oameni si a unor voluntari. Animalele, unele cu povesti tulburatoare, au nevoie tot timpul de dragoste si ingrijire, iar printre cei care le-au oferit-o din plin in ultimele luni a fost si Jerika. O tanara doctoranda la o universitate din Olanda, aflata in Romania pentru o cercetare antropologica in judetul Hunedoara.

Jerika studiaza antropologia si preda un curs on-line, iar in afara orelor de program se dedica pasiunii sale pentru animale. La scurt timp dupa ce a aflat de adapostul de animale de la Santuhalm, tanara stabilit─â in Deva s-a prezentat la poarta acestuia ┼či i-a intrebat pe ├«ngrijitori daca au nevoie de ajutor. A fost primita cu bra┼úele deschise, pentru ca munca intr-un astfel de loc este uriasa, iar putini localnici sunt dispusi la o astfel de activitate.

ÔÇ×Am ajuns la Deva pentru un proiect de cercetare despre Hunedoara, nu am mai venit in Romania, in aceasta regiune, pana acum, deci am venit pentru asta, dar imi plac foarte mult cainii. Am mai lucrat cu caini si, in general, cu animale si am auzit despre acest adapost. I-am trimis un mesaj Tereziei (n.r. coordonatoarea adapostului ÔÇŁSalvati-l pe Labu┼č!ÔÇŁ) si am intrebat-o daca are nevoie de ajutor. Ea mi-a spus ca are nevoie de mult ajutor aici si astfel am inceput sa muncesc aici. Sunt multi caini, peste 500 si de obicei le curat spatiile in care sunt tinuti, de asemenea le ofer ingrijire si dragoste. Ei stau in aceste locuri de ceva timp, astfel ca trebuie sa le oferim stimulente, sa ii hranim, sa ne asiguram ca traiesc in conditii bune si sa facem pentru ei diverse lucruri pe care mi le-au ar─âtat oamenii de aici si de care ei au nevoieÔÇŁ, a povestit tanara.

Pe langa munca fizica pe care o desfasoara la adapostul de caini Jerika si-a convins prietenii sa stranga bani pentru ajutorul lor. A reusit astfel sa cumpere aproape 1.200 de kilograme de hrana pentru ei, spre uimirea ingrijitorilor de la adapost.

Sursa: http://zhd.ro/eveniment/studenta-din-sua-care-munceste-voluntar-in-adapostul-de-caini-de-la-santuhalm/

 

 

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii