Se cauta un nume pentru puiul de urs polar care a rupt inimile tuturor

polar bear 404314 1280 e1553768478877

Chiar in acest moment exista un pui de urs polar care rupe inimile tuturor! S-a nascut la 1 decembrie 1918, iar la trei luni si jumatate, fetita (caci da, ursuletul e de sex feminin) de urs polar a iesit pentru prima data in aer liber si s-a prezentat vizitatorilor, la gradina zoologica din Berlin.

Deocamdata isi petrece timpul langa mama si o mai si enerveaza uneori. Pentru ca acest ghemotoc alb e vioi si cu chef de viata. Decizia cu privire la numele  ursuletului va fi luata abia la inceputul lunii aprilie. Pana atunci, ghemotocul flausat ramane fara nume, iar un numar mare de vizitatori si jurnalisti urmaresc de la sfarsitul saptamanii trecute fiecare miscare a ursuletului.

Cele mai citite articole

Interesul urias aminteste putin de povestea ursuletului Knut din Berlin, din 2006. Au trecut de atunci peste 12 ani. Dar diferenta e mare intre ursuletul fara nume si Knut. In timp ce ursuletul actual e crescut de mama sa, Knut fusese atunci respins de mama, astfel incat a trebuit sa fie crescut de la inceput de ingrijitorul Thomas Dorflein. Perechea Knut-Dorflein a devenit cunoscuta atunci in intreaga lume. Din pacate, povestea a avut un final trist. Ursii polari traiesc in mediul natural 25/30 de ani, dar Knut a murit la numai 4 ani, pe 22 martie 2011, in fata privirilor. Ingrijitorul Dorflein isi pierduse viata cu doi ani si jumatate inainte, in urma unui infarct. Dar amandoi continua sa traiasca in amintirile vizitatorilor si in nenumarate fotografii.

„Nu ne dorim un al doilea Knut, nu dorim o a doua crestere de catre om”, a declarat directorul gradinii zoologice, Andreas Kniereim. Puiuta fara nume a supravietuit perioadei cele mai critice, fara ajutorul ingrijitorilor si al veterinarilor. Si tot fara ajutorul lor a invatat si sa inoate. Nimic special, insa, pentru ca ursii polari inoata din instinct.

Cele mai citite articole