Cum au grija rusii de pisici

cat 1811802 640 e1553768531499

Cum au grija rusii de pisici

Anna Feldman, activista pentru drepturile animalelor, este cea care hraneste pisicile de pripas ale Moscovei in fiecare zi. Moscova fiind un oras cu foarte multe pisici.  Activistii estimeaza ca peste 100. 000 de feline traiesc pe străzile Moscovei si pe timpul iernii incearca sa se adaposteasca de frig in subsolurile orasului. De aceea, pe vreme rece, iubitorii de pisici le pun mancare in pivnite, in castroane, ca sa nu inghete. Una dintre marile griji ale activistilor rusi pentru binele animalelor e faptul ca majoritatea oamenilor nu-si sterilizeaza prietenii felini

Cele mai citite articole

Acum cinci ani, Anna infiinta organizatia „Salvarea pisicilor”. Ea ingrijeste pisicile de pripas inca de cand era copil. A luat doua dintre ele in apartament, impreuna cu un caine vagabond, apoi si-a transformat pasiunea in profesie. Din anul 2011, Anna lucrează ca activist pentru drepturile animalelor. In prezent, aproape in fiecare zi primeste un apel care semnaleaza o urgenta si salvatorii intra rapid in actiune.  Datorită devotamentului activistilor pentru pisoiasii Moscovei, primarul adjunct al oraşului a dat chiar o directiva referitoare la pisici. Directiva cere ca geamurile mici ale subsolurilor sa ramana deschise, pentru ca animalele sa poata intra. Tot la Moscova, exista si primul proprietar de „cafenea cu pisici” din oras. Aici, oamenii pe langa faptul ca beau cafea, pot adopta si pisici.

Ruşii isi duc dragostea lor pentru pisici la limite extreme. Studiile arata ca aproape 60% dintre ruşi au acasa cel putin o pisica – un procentaj mai mare decat in oricare alta tara de pe glob.

Cele mai citite articole