Cat dureaza dragostea la broastele testoase

turtle 863336 640

In 2011, dupa aproape un secol de iubire, testoasele de Galapagos Bibi si Poldi s-au despartit. Nimeni nu intelege nici acum de ce, iar cele doua nu au incercat nici macar o impacare. Povestea lor face inconjurul Internetului, continuand sa smulga lacrimi de la cei care cred in dragostea pe viata. La animale…

Bibi si Poldi, care locuiesc intr-un parc zoo din Klagenfurt, Austria, pareau perechea perfecta, arata Atlas Obscura. Poldi e un mascul sociabil si aratos, cu ochi deschisi la culoare. Bibi are o tinuta aproape regala, usor dramatica.

Amandurora par sa le placa aceleasi lucruri: trandavesc deopotriva si la soare, si la umbra, si adora rosiile. Cat despre istoricul fiecaruia, se stie ca s-au nascut in jur de 1897, au crescut impreuna la o gradina zoologica din Elvetia, devenind pereche nu chiar in prima parte a vietii, prin anii 20. Cand au fost mutati in Austria, formau deja un cuplu sudat, de cursa lunga, cu o relatie confortabila.

Cele mai citite articole

Insa, intr-o zi din noiembrie 2011, ceva s-a schimbat. Un ingrijitor s-a apropiat de tarcul lor si a observat ca Bibi muscase o parte din carapacea partenerului ei. Scena era insangerata, desi tetoasele de Galapagos nu au dinti, au maxilare puternice. Conducerea parcului zoo a ajuns la concluzia ca daca testoasele continuau asa, s-ar fi omorat. Prin urmare, au fost separate, dupa 90 de ani de trai in doi!

Despartirea lor nu a ramas fara ecou. Intreaga comunitate era cutremurata. Pana la urma, cele doua testoase trecusera impreuna peste doua razboaie mondiale si nu numai. Trebuia incercat orice. Dupa ce, initial, Poldi a fost scos din domiciliul conjugal, s-a incercat o intalnire intre acesta si Bibi. Nimic nu mai era la fel. Nici urma sa imparta rosiile impreuna, nici urma de apropiere, cu atat mai putin de imperechere. S-au tolerat, ce-i drept, o vreme, dar atat. Intre ele nu mai exista iubire, dupa cum explica patronul parcului zoo – care este o afacere de familie. Au fost adusi consilieri, care au incercat multe metode, li s-a facut analiza punct de vedere medical, dar nu existau probleme.

Administratorii parcului au incetat sa mai incerce sa-i impace. Iar fiecare traieste in tarcul lui, identic cu celalalt, despartit de cel al fostului partener doar de un gard. Orice asemnare cu realitatea este pur intamplatoare…

Cele mai citite articole