Sarpe Tigru

sarpe Tigru

Origine

Sarpele tigru este un sarpe veninos care traieste in regiunile sudice ale Australiei, inclusiv insulele din apropiere si Tasmania. Este unul din genurile de serpi veninosi care face parte din familia Elapidae.

In Australia se inregistreaza aproximativ 3000 de muscaturi de sarpe in fiecare an. Datorita faptului ca animalele de companie sunt plimbate in zone in care traiesc cresc sansele ca oamenii sa fie muscati.

Hrana Sarpe Tigru

Sarpele tigru este o specie medie care ajunge la aproximativ 3,5m. Unii serpi au ajuns si la 6.5m. Ca adulti se hranesc in principal cu soareci si broaste.

Mananca si pasari sau soparle. Sunt cunoscuti pentru „vizitele” pe care le fac cuiburilor de pasari, catarandu-se la si la inaltimi de 8m.

De obicei pasarile ciripesc pentru a semnala pericolul si isi iau zborul, asa ca nu raman decat ouale.

Sunt cunoscuti pentru tupeul pe care-l au. Intra in vizuinile daunatorilor. Sunt apreciati de localnici pentru ca ii scapa de soareci si sobolani.

Caracteristici Sarpe Tigru

Lungimea maxima pe care o poate atinge sarpele tigru este putin peste 2m. Culoarea lor este foarte variabila, de multe ori avand colorit ca al tigrului.

Culorile cele mai intalnite sunt maslinie, galben, portocaliu-maro, sau negru. Partea inferioara (burta) este de obicei galbena sau portocalie.

Spre deosebire de alte specii mai putin periculoare, muscatura unui sarpe tigru poate fi fatala pentru om. Lungimea corpului difera de la specie la specie variind intre 3-4m.

Reproducere Sarpe Tigru

Sarpele tigru da nastere la 12 pana la 40 de pu vii, un record s-a inregistrat de la un exemplar care a dat viata la 64 de pui.

Serpii tigru nu sunt agresivi si de multe ori dau un semnal de avertisment lovind cu gura inchisa.

Cand se simt amenintati isi aplatizeaza corpul si ridica usor capul deasupra solului in potitia clasica pregatindu-se de atac.

Numele stiintific al sarpelui tigru este Notechis, este o specie care variaza si nu prezinta intotdeauna dungile specifice ca de tigru.

Poze Sarpe Tigru

Stiati ca ..

  • Un miligram din veninul sarpelui-tigru, specie care traieste in Australia, este suficient pentru a ucide un om.

Citeste si despre Cobra

Bibliografie:

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii