Ursul Negru Asiatic

Ursul Negru Asiatic

Ursul Negru Asiatic

  • Origine: Iran, Afghanistan, Pakistan, Himalaya, Bangladesh
  • Inaltime: 70 – 100cm
  • Greutate: 100 – 200 kg
  • Culori: Negru
  • Hibernare: DA

Cum face ursul:

Origine

Ursul negru asiatic (Selenarctos Thibetanus), cunoscut si sub denumirile Ursus thibetanus, ursul negru tibetan, ursul negru himalayan sau ursul lunii, este un mamifer de talie medie, cu gheare ascutite si cu blana de culoare neagra.

Prezinta un semn distinctiv pe piept, de forma literei V, de culoare alba sau crem, motiv pentru care, in unele zone, i se spune „ursii lunii”. Poate fi intalnit in Afganistan, Pakistan, India de Nord, Nepal, Regatul Bhutan, Burma, Siberia de Sud din Rusia, Taiwan si Japonia.

Hrana Urs Negru Asiatic

Se hranesc in special noaptea si dorm in timpul zilei; activitatea nocturna se intensifica in timpul toamnei. Sunt inotatori puternici si se catara cu usurinta in copaci (au gheare scurte).

Se deplaseaza in patru labe, dar in timpul unei lupte folosesc labele din fata pentru a lovi inamicul, in timp ce se sprijina pe labele din spate. Evita oamenii si ataca doar daca isi apara puii sau daca sunt raniti.

Arealul ursului negru asiatic variaza mult, de la 6,4 sau 9,7 km patrati pana la aproximativ 16,4 sau 36,5 km patrati. Teritoriul sau depinde foarte mult de disponibilitatea mancarii: cu cat are la dispozitie mai multa mancare, cu atat teritoriul sau este mai redus.

Ursul lunii este un animal omnivor , mancand nuci, ghinde, graunte, mere padurete, precum si miere, insecte si hoituri. Uneori vaneaza oi sau capre de munte.

Aspect Urs Negru Asiatic

Cele mai citite articole

Dimensiunile ursului negru asiatic difera: masculii au intre 100 si 200 kg, iar femelele au 65 pana la 90 kg.

Pot masura intre 120 si 180 cm, din varful capului pana la coada, coada fiind scurta (6,5-10,6 cm).

Capul ursului negru asiatic este mare si rotund. Urechile sunt mari si ochii mici.

Comportament Urs Negru Asiatic

Majoritatea informatiilor referitoare la socializare si reproducere sunt adunate pe baza comportamentului lor din cadrul gradinilor zoologice, deoarece se stiu foarte putine despre modul in care se comporta in salbaticie.

Ursul negru asian este diurn. Sunt buni cataratori de stanci si in copaci. Ei urca in copaci pentru hrana, soare, ca sa scape de urmaritori si pentru hibernare. O buna parte din timp si-o petrec in copaci.

Reproducere Urs Negru Asiatic

Nu se stie sigur care este intervalul dintre perioadele de imperechere; cu toate acestea, se presupune ca imperecherea ar putea avea loc la 2-3 ani, deoarece puii stau pe langa mama timp de 2-3 ani.

Se reproduc din iunie pana in octombrie si femela da nastere in medie la doi pui. Ursul negru asiatic este apt de reproducere la varsta de 3-4 ani, in timp ce perioada de gestatie este de 7-8 luni.

Poze Urs Negru Asiatic

Stiati ca ..

  • Este inrudit cu ursul negru american ?
  • Ursul negru asiatic merge in doua picioare mai mult decat orice alt urs.

Vezi si 16 cele mai inteligente animale

Cele mai citite articole