Ursul Negru American

Ursul Negru American

Ursul Negru American

  • Origine: America de Nord, Mexic
  • Inaltime: 1 – 2m
  • Greutate: 100 – 350 kg
  • Culori: Negru
  • Hibernare: DA

Cum face ursul:

Origine

Ursul Negru American (Ursus Americanus) este una dintre cele mai cunoscute specii de ursi. Cele 18 subspecii pot fi intalnite in SUA si Canada. Se estimeaza ca exista in prezent circa 750.000 de ursi negri, raspanditi prin toata America de Nord, fiind unul dintre animalele cel mai des intalnite in Statele Unite.

In statul Pennsylvania se estimeaza ca se gasesc peste 7000 de ursi din aceasta specie. Greutatea medie a unui exemplar adult este de aproximativ 300 de kg.

Cel mai mare exemplar capturat a fost un mascul, impuscat in 1885 in Wisconsin, si care cantarea 802 kilograme, cu mult peste limita normala a speciei.

Hrana Urs Negru American

Ursii negri sunt animale omnivore.

Mananca in timpul noptilor reci sau dimineata devreme.

De asemenea, la sosirea toamnei, ursul negru mananca mari cantitati de hrana, pentru a putea rezista in timpul hibernarii, in aceasta perioada supravietuirea depinzand de rezerva de grasime a corpului.

Aspect Urs Negru American

Ursul negru american are o lungime de aproximativ 1-2m cm si greutatea femelei variaza intre 50 si 180 kg; masculul poate avea intre 80 si 396 kg. La nastere, un pui de urs negru are o lungime de aproximativ 20 cm, avand o greutate de 200 pana la 453 grame.

Culoarea blanii variaza: poate fi alba, ciocolatie, brun inchis, neagra etc., fiind, in cele mai multe cazuri, neagra sau o nuanta mai inchisa de maro. Un urs negru adult are ochii mici, urechi rotunde, botul lung, corpul mare si coada scurta.

Cele mai citite articole

Durata medie de viata a acestuia, in salbaticie, este de aproximativ 20 de ani. Labele lor sunt plate si mari, toate patru fiind prevazute cu cinci gheare lungi si ascutite ca lama, care, spre deosebire de ghearele pisicii, sunt neretractibile.

Ursul are o blana deasa, mult apreciata, cu doua randuri de peri, spicul si puful.

Comportament Urs Negru American

Simturile ursilor sunt foarte dezvoltate,mirosul fiind foarte fin.In ciuda urechilor externe destul de mici,ei aud foarte bine.

Unii ursi pot deosebi fructele coapte de cele crude.Unii ursi pot decoji fructele doar cu ajutorul buzelor care sunt destul de flexibile.

Toti ursii stiu sa inoate.

Ursul brun si cel polar se simt in largul lor in apa; acolo acestia isi gasesc si o hrana bogata.Adesea insa ei inoata din placere…

Reproducere Urs Negru American

O femela de urs negru fata in timpul lunii ianuarie sau la inceputul lui februarie, avand la fiecare doi ani cate doi sau trei pui (foarte rar patru).

Puii sunt fatati intr-un barlog si raman acolo timp de aproximativ trei luni.

Dupa ce implinesc trei sau patru luni, puii ies din barlog si incep sa-si insoteasca mama, pentru a invata lectiile de supravietuire, care includ ce tip de mancare poate fi consumat si unde se gaseste, cum sa-si gaseasca un adapost si de cine sa se protejeze.

Puii raman sub protectia ursoaicei in prima iarna si, pana la inceputul celei de-a doua ierni, devin independenti.

Poze Urs Negru American

Stiati ca ..

  • Ursul negru este principalul locuitor al Americii de Nord si constituie specia cea mai numeroasa

Vezi si 16 cele mai inteligente animale

Cele mai citite articole