Tigrul Auriu

Tigrul Auriu

Origine

Tigru auriu este intalnit mai rar decat cel alb. Schimbarea culorii blanii este provocata de o gena recesiva. Prima dovada despre existenta unor astfel de tigri dateaza de la inceputul secolului al XX-lea. Initial, se credea ca acest tip de colorit a aparut la un grup restrans de tigri care populau regiuni cu soluri argiloase, iar culoarea neobisnuita le-ar servi drept camuflaj adaugator.

Teoria ramane nedemonstrata. Imbridingul unui grup izolat ar putea provoca aparitia unui asemenea colorit daca un tigru cu gena recesiva s-ar imperechea cu unul din proprii descendenti, asa cum se intampla in captivitate.
In prezent sunt tinute in captivitate in jur de 30 de exemplare. La fel ca tigrii albi, cei aurii au radacini bengale, dar materialul genetic le-a fost poluat de gene ale tigrului alb siberian numit Tony, stramosul tigrilor albi din majoritatea gradinilor zoologice ale Americii de Nord.

Presupunerea ca tigrii aurii sunt rezultatul imperecherii tigrilor bengali cu cei siberieni este eronata. Poate fi intalnit si cu deniumirile: golden tiger, golden tabby tiger sau strawberry tiger.

Hrana Tigrul Auriu

In salbaticie tigrii se hranesc indeosebi cu copitate.

Cele mai citite articole

Tigrii din gradinile zoologice sunt hraniti tot cu carne.

Tigrul este un animal carnivor si chiar omnivor.

Acesta vaneaza prin doua metode: fuga pe distante scurte prin salturi mari si statul la panda.

Caracteristici Tigrul Auriu

Blana pe burta este alba, iar pe spate aurie cu dungi.

Reproducere Tigrul Auriu

La nastere, puii au maximum 1,5 kg si o blana care naparleste dupa cateva luni. Tatal puilor in general nu ia parte la cresterea acestora.

Poze Tigrul Auriu

Vezi si 16 cele mai inteligente animale

Cele mai citite articole