Origine
Kraitul (Bungarus caeruleus) poate fi intalnit in India, Europa de Sud si Sri Lanka.
Este un sarpe extrem de veninos si unul din „cei patru mari” (the big four) din India.
Datorita popularitatii sale este cunoscut sub multe denumiri: hindi, Urdu, Marathi, Gujarati, Oriya, Sinhala, Malayalam, Tulu, etc.
Hrana Sarpe Krait
Pasiunea lor pentru rozatoare i-a facut sa-si stabileasca resedinta in gaurile de sobolani, sub diverse mormane si uneori in interiorul caselor.
Isi devoreaza propria specie mancand puii fiind canibali. Se hranesc si cu broaste, soparle sau mici mamifere.
Este un sarpe nocturn, foarte activ si agil pe timp de noapte. Rar este vazut in timpul zilei.
Caracteristici Sarpe Krait
Culoarea corpului variaza de la negru cenusiu la culoarea albastru otel. Lungimea medie este 1m. Are solzi mari hexagonali de-a lungul coloanei sale vertebrale. Inelele albe transversale sunt mai proeminente in regiunea cozii. Serpii Krait masculi sunt mai mari decat femelele si au o coada mai lunga.
In timpul zilei isi incolaceste corpul si isi tine capul cat mai ascuns. Noaptea este foarte activ, suiera puternic si musca cand este iritat. Cand este agitat face miscari sacadate.
Cele mai citite articole
Ezita sa muste dar cand o face injecteaza cantitati mari de venin. In general este docil si neagresiv dar poate deveni agresiv cu usurinta.
Bunguarus este una din speciile cele mai periculoase de serpi krait din lume. Rata mortalitatii din cauza muscaturilor sale este mare. Veninul este extrem de neurotoxic si induce rapid paralizie musculara.
Aceste neurotoxine, pe langa faptul ca sunt mult mai veninoase decat cele ale viperei, afecteaza terminatiile nervoase ale creierului. De obicei victimele se plang de dureri, crampe abdominale severe insotite de paralizie progresiva.
Cazul mortii este generat de insuficienta respiratorie, adica de sufocare.
Reproducere Sarpe Krait
Ca multi serpi serpii Krait sunt ovipari, femelele depunand intre 12 si 14 oua intr-un cuib de frunze de obicei.
Serpii aleg sa-si depuna ouale in cuiburi facute din frunze si acoperite cu frunze pentru a pastra o temperatura cat mai ridicata si mai constanta pana cand acestea ecozeaza.
Poze Sarpe Krait
Stiati ca ..
- Ataca deseori vipera de desert si de cele mai multe ori iese invingator datorita faptului ca este mai mare decat aceasta.
- Este un sarpe nocturn
Citeste si despre Cobra
Bibliografie: