Gavialul

Gavialul (Gavialis gangeticus) este cunoscut si sub numele de crocodilul care mananca peste. 

Origine

Face parte din familia Gavialidae, si este nativ din partea de nord a continentului indian.

Populatia gavialului este destul de mica. Mai sunt cateva sute de exemplare si acestea in scadere din cauza micsorarii si deteriorarii habitatului.




Hrana

Dupa cumn ii spune numele se hraneste in mare parte cu pest, dar si cu amfibieni sau crustacee.

Falcile lor sunt prea subtiri si delicate nu pot puca prada mare sau oameni.

Una din metodele de hrana preferate este ambuscada.

Reproducere

Masculii ajung la maturitate in jurul varstei de 13 ani. Acestia isi aduna si fac un harem de mai multe femele pe care le protejeaza.

In perioada sezonului uscat femelele isi pregatsc cuibul la 1-5 metri de apa. Cuibul are o adancime de 50-60cm in care sunt depuse 20-90 de oua.

Oualele de gavialsunt cele mai mari oua de crocodil. Acestea au greutatea de 160 de grame.

Dupa 70-90 de zile de incubare ies puii. Sexul acestora este dat de temperatura.

Puii vor avea parte de protectia mamei o perioada.

Poze Gavial

gharial
gavialis_gangeticus

Citeste si ce mananca soparlele ?