Broasca testoasa aligator

Broasca Testoasa Aligator

Origine

Aligator preistoric cu aspect de broasca testoasa este cea mai mare broasca de apa dulce din America de Nord si printre cele mai mari din lume.

Cu cochilia ghimpata, si groasa, aceasta specie este adesea mentionata ca „dinozaurul din lumea broastelor testoase”.

Gasite aproape exclusiv in rauri, canale si lacuri din sud-estul Statelor Unite, lutianide aligator poate trai de la 50 la 100 de ani.

Hrana Broasca testoasa aligator

Broasca testoasa aligator este un animal carnivor. Este considerat si un sanitar al apei deoarece mananca si mortaciuni.

Foloseste o nada natural unica in tehnica de vanatoaree, limba sa de o culoare rosu aprins asemanatoare cu carnea altor vietati ( viermi ), este folosita drept momeala atunci cand braosca testoasa sta nemiscata pe fundul raului atragand pestii curiosi.

Caracteristici Broasca testoasa aligator

Masculii, au in medie 66 cm in lungimea carapacei si cantaresc aproximativ 80 kilograme, desi se cunosc cazuri ce au depasit 100 kilograme. Femele au carapacea mult mai mica si cantaresc aproximativ 23 kg.

Cele mai citite articole

Oameni le captureaza pentru carnea lor si carapace pentru a le vinde in comertul cu animale exotice. O reducere severa a populatiei ca urmare a braconajului si pierderea habitatului a dus la prodejarea speciei in statele unite fiind specie pe cale de disparitie.

Muscatura ei este foarte puternica. Se stie ca broastele testoase au, in general, o muscatura puternica. Este catalogata drept a doua muscatura (ca forta) din lume.

Reproducere Broasca testoasa aligator

Ajunge la maturitate la varsta de 12 ani. Imperecherea are loc anual la inceputul primaverii la speciile din partea de sud si la sfarsitul primaverii la speciile din nord.

Femela construieste un cuib si cloceste 5 pana la 10 oua doua luni mai tarziu. Sexul puilor de broasca testoasa aligator depinde de temperatura la care au fost incubate ouale.

Cuiburile sunt asezate de obicei la 50m de apa pentru ca acestea sa nu fie inundate. Incubatia dureaza intre 100 si 140 de zile.

Nu se cunoaste longevitatea lor in salbaticie. Se presupune ca pot trai chiar si 200 de ani in conditii bune, dar cel mai probabil traiesc 80-120 de ani.

Poze Broasca testoasa aligator

Citeste si despre Broasca Testoasa de Florida (cu tample rosii)

Bibliografie:

Cele mai citite articole