Konik

ponei Konik

<<<< Inapoi la ponei

  • Origine: Polonia
  • Inaltime: 134cm
  • Greutate: 320 – 405kg
  • Culori: Albastru
  • Folosit la: calarie si munci usoare

Origine

Rasa Konik este originara din regiunea Balcanica, mai exact din Polonia, si este crescuat in principal la grajdurile de stat din Jezewice si Popielno.

Este strans inrudita cu rasele Hucul si Bosnian Pony, rase gasite in aceasta regiunesi de-a lungul coastei Adriatice, dar si a Marii Negre.

Rasa Konik este o descendenta a rasei Tarpan si pastreaza multe dintre caracteristicile acesteia.

In 1936 profesorul Tadeusz Vetulani de la Universitatea din Polonia a incercat sa aduca rasa Tarpan la origini. Pentru a face asta a folosit cai adusi din salbaticie si tinuti in gradini zoologice.

Caii rezultati in urma acestui experiment au fost dati la tarani. Taranii i-au imperecheat cu caii domestici si astfel a rezultat rasa de cai Konik.

Aspect Konik

Acesti ponei au o linie dorsala de culoare maro deschis. Capul este proportional cu corpul, gatul este scurt, umerii ridicati si corpul viguros.

Coada este ridicata iar picioarele din fata sunt foarte puternice. Rasa este predispusa la a avea picioarele din spate usor curbate.

Are un aspect asemanator al calului Tarpan.

Comportament Konik

Poate sa munceasca bine chiar si cu cantitati mici de hrana si au un temperament bun.

Rasa are un caracter prietenos si tolerant chiar si cu copiii cei mai energici.

Este distractiv sa fi in prajma unui Konik. Nu este doar o alegere minunata pentru copii, este o rasa de cai puternica si este potrivit si pentru adulti, puternic si cu un nivel ridicat de rezistenta.

Poze Konik

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii