Snowshoe

Pisica Snowshoe
 • Origine: S.U.A.
 • Obtinere: Incrucisare
 • Greutate: 3 – 5.5 kg
 • Culori: Alb-crem-maro-negru
 • Blana: scurta
 • Temperament: afectuoasa, sociabila, inteligenta
 • Sanatate: in general sanatoasa
 • Pui: 5 pui
 • Media de varsta: 10 – 15 ani
 • Alte nume: Pisica Snowshoe
 • Pret: 500$ – 1000$

Origine

Snowshoe este o rasa de pisici relativ noua, cu originile in Statele Unite ale Americii. Primele pisici din rasa Snowshoe au aparut in orasul Philadelphia, cand una din Siamezele unei crescatoare a nascut trei pui cu un model de culori aparte.

Proprietara puilor a inceput sa isi promoveze exemplarele originale. Au urmat mai multe programe de inmultire selectiva si eforturi pentru recunoasterea din partea asociatiilor feline din SUA.

Chiar daca exista de mai bine de 45 de ani, pisicile Snowshoe sunt destul de rare din cauza faptului ca modelul specific al blanii este greu de obtinut. Cu toate acestea, rasa devine din ce in ce mai populara in SUA si Europa.

In anii 1960, o pisica Siameza care apartinea crescatoarei Dorothy Hinds-Daugherty a nascut trei pui cu blana alba pe picioare. Intrigata de aspectul unic al pisoiasilor, crescatoarea a inceput sa inmulteasca selectiv pisici cu acelasi model de blana, folosind Siameze cu exemplare bicolore de American Shorthair.

Hinds-Daugherty a dat numele rasei (snow = zapada, shoe = pantof) inspirata de labutele albe ale exemplarelor. Hinds-Daugherty a renuntat la cresterea de pisici Snowshoe dupa ce participat la mai multe expozitii feline unde rasa nu a fost recunoscuta.

Eforturile crescatoarei din Philadelphia au fost preluate de Vikki Olander, care a reusit sa obtina statutul de rasa experimentala din partea Asociatiei Feline Americane in 1974. Tot Olander a redactat prima descriere a exemplarelor standard de Snowshoe. In 1993, pisicile Snowshoe au fost recunoscute ca rasa de catre Asociatia Felina Internationala.

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Pisica Snowshoe

Urechile acestor pisici au o marime medie, avand varfurile putin rotunjite iar capul este de obicei de forma triunghiulara. Ochii au forma ovala si sunt orientati spre bazele urechilor.

Masculii sunt putin mai mari decat femelele, insa nu depasesc dimensiunile unei pisici obisnuite. Greutatea medie a pisicilor Snowshoe variaza intre 3 si 5.5 kilograme.

Labutele sunt ovale, cele din fata avand cinci degete iar cele din spate patru. Lungimea cozii unei Snowshoe este proportionala cu cea a corpului si se ingusteaza usor spre varf.

Cele mai citite articole

Blana scurta prezinta zone albe pe picioare si un tipar in forma literei V intors, din centrul fruntii catre bot. Culorile acceptate pentru parul acestor pisici sunt albastru, liliachiu, cafeniu si ciocolatiu.

Comportament Pisica Snowshoe

Pisicile din rasa Snowshoe sunt in general foarte afectuoase si linistite. Se bucura de compania si de atentia oamenilor. Se inteleg foarte bine cu copiii si cu celelalte animale de companie.

Aceste pisici sunt foarte sociabile si docile, aratand mult devotament fata de proprietarii lor. Tocmai aceste calitati fac din pisicile Snowshoe animale de casa care nu suporta sa stea singure perioade foarte mari de timp.

Aceasta situatie poate fi evitata prin achizitionarea unei a doua pisici pentru companie.

Pisicile Snowshoe isi pot exprima dorintele si dezaprobarile prin mieunat, insa nu sunt la fel de galagioase precum Siamezele. Multi proprietari de Snowshoe au marturisit ca aceste feline sunt foarte inteligente, reusind sa invete trucuri sau sa deschida diferite tipuri de usi.

Acestor pisici le place apa, in special cea curgatoare si, ocazional, chiar vor inota. Desi au un temperament activ, pisicile Snowshoe nu devin repede nelinistite sau agitate. Aceste feline au o slabiciune pentru locurile inalte din casa.

Particularitati Pisica Snowshoe

Blana scurta a pisicilor Snowshoe nu necesita o ingrijire speciala insa felinele se bucura de atentia acordata in timpul periajului. In mod normal, pisicile

Snowshoe sunt destul de rezistente la boli, neprezentand afectiuni specifice. Totusi, dupa varsta de 8 ani verificarea medicala periodica este necesara pentru a evita probleme renale si dentare.

O pisica Snowshoe poate trai chiar si 15 ani, insa medie de viata este de 10 ani.

Boli Pisica Snowshoe

Snowshoe nu prezinta probleme de sanatate.

Poze Pisica Snowshoe

Felise Pisica Snowshoe

in curand..

Cele mai citite articole