Pisica Exotic

Pisica Exotic
 • Origine: S.U.A.
 • Obtinere: Incrucisare
 • Greutate: 3.5 – 5.5 kg
 • Culori: Toate culorile
 • Blana: scurta
 • Temperament: afectuoasa, jucausa si inteligenta
 • Sanatate: predispusa la boli genetice
 • Pui: 4 pui
 • Media de varsta: 8 – 15 ani
 • Alte nume: Pisica Exotic, Exotic Shorthair
 • Pret: 350$ – 650$

Origine

S-a format din incrucisarea Persanei si a pisicii din rasa American Shorthair, in jurul anului 1960 si a fost omologata in America abia in anul 1984.

Datorita frumusetii si a calitatilor sale, s-a raspandit extrem de repede atat pe continentul american, cat si pe cel european.

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Pisica Exotic

Rasa exotica cu par scurt, se caracterizeaza printr-un cap rotund, cu ochii mari si departati, ce ii confera o privire blanda, cu o expresie aproape copilareasca.

Urechile bine prinse, se indeparteaza usor in pozitie oblica, cu varfurile mici, usor rotunjite si putin intoarse spre inainte.

Se poate observa un stop usor conturat, la un nas de dimensiuni mici, dar niciodata de tip pekinez.

Corpul, solid si robust, ramane totusi elegant si distinct.Membrele sunt bine dezvoltate, largi, puternice si robuste.

Coada este relativ scurta, dar proportionala cu lungimea trunchiului.

Comportament Pisica Exotic

Cele mai citite articole

Pisicile exotice sunt din ce in ce mai apreciate datorita caracterului lor afectuos, jucaus si inteligent.Se poate afirma cu multa certitudine, ca acesta rasa este de viitor si va castiga in fata altor rase cu care se gaseste in concurenta.

Se acomodeaza foarte usor la conditiile din apartamente, este foarte curata si prezenta ei aduce multe satisfactii crescatorului.Usor de educat, se obisnuieste repede cu regulile casei, este atasata de stapan, vesela si plina de gingasie si tandrete.

Animal robust si rezistent, este putin pretentios, iar daca este hranit in mod corespunzator, nu precupeteste nici un efort pentru a-si arata intreaga frumusete si eleganta.

Particularitati Pisica Exotic

Ce este tipic la acesta rasa este parul, a carui lungime este de 1-4 cm, care are, printre alte avantaje, acela de a nu se impasli.In plus, parul este moale, elastic si chiar matasos.

Cu exceptia culorii aurii si a catorva varietati mai rare, culorile autorizate pentru acesta rasa sunt cele admise pentru rasa Persana.

La acesta rasa se intalnesc mai multe varietati de culoare, dintre care putem aminti: Exotica unicolora, tricolora, patata, tigrata etc.

Boli Pisica Exotic

Fiind o rasa obtinuta prin incrucisarea cu Persanele, Exotic Shorthair este o rasa predispusa unei boli genetice, numita rinichi polichistic. Aceasta este o boala ce se transmite genetic de la parinti.

Pentru a evita ca boala sa fie transmisa mai departe puilor, se recomanda testarea pisicilor inainte de inmultire.

De asemenea, este indicat ca puii sa fie achizitionati de la o crescatorie inregistrata si care are analizele pentru determinarea acestei boli facute.

Poze Pisica Exotic

Felise Pisica Exotic

in curand..

Cele mai citite articole