Pisica Devon Rex

pisica-devon-rex-cu-blana-ondulata
 • Origine: Anglia
 • Obtinere: Incrucisare
 • Greutate: 3.5 – 4.5 kg (8 – 10 lbs)
 • Culori: Toate culorile
 • Blana: scurta
 • Temperament: inteligenta, activa, jucausa, sociabila
 • Sanatate: in general sanatoasa
 • Pui: 3 – 6 pui
 • Media de varsta: 9 – 15 ani
 • Alte nume: Pixie cat, Alien cat, Poodle cat
 • Pret: 800$ – 1200$

Origine

Pisica Devon Rex este originara din Anglia in anul 1960. Rasa a luat nastere prin imperecherea unui motan salbatic si o pisica domestica.

Initial s-a crezut ca este vorba de rasa Cornish Rex, dar in urma investigatiilor s-a dovedit ca este o rasa noua.

Primul pui a fost descoperit de Beryl Cox in Buckfastleigh, Devon.

Dupa numai 8 ani, in 1968 a fost importata in America. In 1972 a fost recunoscuta de ACFA. In 1983 rasa de pisica Devon Rex castiga premiul CFA (Cat Fanciers’ Association).

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Devon Rex

Este cunoscuta pentru corpul subtire, blana ondulata si urechile mari. Blana are trei tipuri de par ( guard hair, awn hair, and down hair ) si este la fel de moale si pufoasa ca si a rasei Cornish Rex.

Corpul este atletic, vizibil mai mic decat al pisicilor obisnuite domestice. In schimb muschii si picioarele sunt puternice, iar degetele sunt neobisnuit de mari adaptate pentru alergat si catarat.

Blana ondulata a pisicii Devon Rex este cauzata de o mutatie genetica si aceasta se pastreaza numai daca ambii parinti poseda acea gena. La fel ca si dungile la zebre si blana variaza de la un individ la altul.

Imperecherile cu alte rase similare precum Cornish Rex sau German Rex se numesc „pixie cats” or „alien cats” din cauza infatisarilor unice deosebite.

Comportament Devon Rex

Este o pisica activa, jucausa si sociala. A fost descrisa de catre stapani ca un caracter de caine cu pisica si maimuta. Sau altfel spus o maimuta in piele de pisica.

Sunt saritoare innascute si vor ocupa atat spatiu cat vor avea nevoie (destul de mult va asigur).

Daca o cresteti la bloc o s-o vedeti in cele mai ciudate locuri, incepand cu capacul de la toaleta pana la dulapul cu haine, in sertar sau in cosul cu rufe.

Cele mai citite articole

La fel ca alte pisici adora locurile cele mai inalte ca sa poata sa supravegheze situatia de la inaltime, practic sa vada tot ce misca.

Ingrijirea pisicii Deon Rex este relativ usoara. Au o singura persoana de care se ataseaza cel mai mult langa care se aseaza pentru mangaiere.

Particularitati Devon Rex

Este o pisica foarte inteligenta care este capabila sa invete trucuri dificile, isi poate recunoaste atat numele sau cat si pe cel al stapanului.

Poate fi invatata sa mearga in lesa, sa faca aport si poate invata alte comenzi ca si cainii (sezi, sari, asteapta, etc.)

In plus este considerata pisica hipoalergenica.

Dupa cum am spus si mai sus, este o pisca sociabila care isi cauta stapanul si isi petrece timpul alaturi de el. Locurile cele mai des intalnite sunt zona capului si a gatului. Ii place sa stea chiar si pe umarul tau sa toarca.

Unii spun chiar ca este o pisica dependenta de companie, isi urmaresc stapanul peste tot.

Marele avantaj al pisicilor Devon Rex este ca blana lor scurta face ca naparlira sa nu se observe.

Boli Devon Rex

Daca doriti sa achizitionati o pisica pentru ca este hipoelergenica, este bine sa verificati acest lucru pentru ca aceasta conditie variaza de la un individ la altul.

Desi sansele sunt destul de mici persoanele foarte sensibile pot fi alergice la aceste pisici.

Din pacate mortalitatea puilor la nastere este destul de ridicata. Probabil din cauza sensibilitatii la curentul de aer. Trebuie sa i se asigura un loc cu caldura pentru a se incalzi.

In trecut rasa a fost afectata de spasticitate ( tulburare a sistemului nervos central in care anumiti muschi primesc continuu impulsuri de a se contracta, pentru ca nervii acestora, nu-si pot controla activitatea). Cu timpul boala a fost redusa la minim.

Poze Devon Rex

poze pisica devon rex

poze pisica devon rex

Felise Devon Rex

Prima felisa Devon Rex din Romania:

Alte rase de pisici

Cele mai citite articole