British Shorthair

pisica british shorthair
 • Origine: Marea Britanie
 • Greutate: 6 – 9 kg
 • Culori: albastru
 • Media de varsta: 14 – 20 ani
 • Alte nume: British Shorthair cat, Pisica britanica cu par scurt
 • Obtinere: Naturala
 • Blana: scurta
 • Temperament: calma, puternica, echilibrata, iubitoare, sociabila
 • Sanatate: in general sanatoasa
 • Pui: 5 pui
 • Pret: 300 – 450$

Origine British Shorthair

Pisica British Shorthair este cea mai veche pisica din Marea Britanie. Multi spun ca este chiar cea mai veche rasa recunsocuta din lume.

Stramosii ei au trait pe vremea romanilor. Legenda spune ca a fost adusa in Britania de Cezar si legiunile sale. In anii 400 dupa ce au cucerit Britania au practicat agricultura si au adus pisici pentru combaterea rozatoarelor. Aceste pisici s-au imperecheat cu pisicile salbatice si astfel a rezultat rasa de pisica British Shorthair

In Anglia este cea mai populara pisica. In America este destul de rara.

In Romania exista cateva felise de british shorthair. Inainte sa luati o pisica british shorthair verificati daca felisa este inregistrata la asociatia de profil, are parinti rasa pura, campioni, etc.

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Pisica British Shorthair

British shorthair este o pisica de talie mare cu cap mare si rotund. Corpul este mare si puternic. Are greutatea cuprinsa intre 5 si 10 kg. masculii sunt mai mari decat femelele. Este ca un bulldog al pisicilor.

Capul este perfect rotund, gatul scurt si gros, pieptul lat, umerii solizi; labele au muschi puternici, sunt groase si moderat de lungi, iar coada este, in general, scurta si se termina cu un vart rotunjit . Urechile, de marime medie spre mica, sunt late la baza, amplasate la distanta, bine acoperite cu blana si smocuri de par. Obrajii sunt proeminenti si frumos reliefati; nasul este scurt si drept, iar barbia ferm definita. Ochii sunt mari si rotunzi.

O puteti gasi in 30 de culori. Cea mai populara culoarea este cea albastra-gri. Este cunoscuta si sub numele British Blue sau British Shorthair Blue. Varietatile de culoarea au fost obtinute prin incrucisari repetate cu pisici de alte culori.

Multi spun ca „zambetul” este cel care a facut-o faimoasa.

Comportament Pisica British Shorthair

Este o pisica cu personalitate. Toata umea o adora pentru ca este dulce, iubitoare si calma.

Este curajoasa si deosebit de inteligenta. Are obiceiul sa-si urmeze stapanul si dupa acesta se aseaza isi gaseste un loc langa el.

Se obisnuieste repede cu regulile casei si invata repede diverse trucuri daca doresti sa o dresezi.

Unul din motivele pentru care sunt preferate este faptul ca sunt sociabile si docile. Au aparut in diverse reviste, reclame tv (Sheba sau Whiskas) sau filme (motanul incaltat, etc.).

Cele mai citite articole

Nu trebuie sa va faceti griji pentru mobila din casa pentru ca sunt distructive. Vor veni va jucati cu ele fara a fi insistente.

Are o rabdre fantastica, cu o toleranta foarte mare, aproape fara limite, ceea ce o face ideala pentru copii.

Particularitati Pisica British Shorthair

Intretinerea este usoara. Blana scurta si deasa ca o mocheta necesita putin timp de ingrijire. Se poate folosi o perie moale pentru o periere saptamanala.

Este o pisica pentru familie care se intelege bine cu copiii. Este sociabila si recomandata pentru cei care n-au mai avut pisici

Chiar daca sunt pisici de talie mare nu trebuie sa li se dea multa mancare pentru ca sunt predispuse la obezitate si se pot ingrasa usor. NU este bine sa-i lasati mancarea la discretie, ci doar apa.

Pisicilor sterilizate se recomanda doua mese cu cantitati calculate, dimineata si seara.

Nu este o pisica curioasa sau galagioasa. Maturitatea este atinsa la varsta de 4-5 ani.

Boli Pisica British Shorthair

Fiind o rasa veche de pisica in timp s-a stabilizat si a devenit rezistenta la majoritatea bolilor. Putem spune ca este o pisica sanatoasa si robusta.

Daca este hranita si crescuta corespunzator poate depasi varsta de 20 de ani.

Daca doriti sa imperecheati o pereche british shorthair verificati cu atentie grupa sanguina. O mare parte din pui mor in primele 48 de ore de la nastere.

Pisicile cu grupa sangvina B imperecheate cu motani cu grupa sangvina A nasc pisoi atat cu grupa sangvina A, si cu grupa sangvina B. Pisoii cu grupa sangvina A sunt nascuti aparent sanatosi, dar ulterior slabesc rapid si mor in 72 ore de la nastere.

Alte afectiuni intalnite mai des sunt gingivita sau sindromul urologic.

Dupa varsta de 8 ani se recomanda control medical de rutina.

Poze Pisica British Shorthair

poze pisica british shorthair

poze pisica british shorthair

Alte rase de pisici

Cele mai citite articole