Pisica American Curl

Pisica American Curl
 • Origine: U.S.A.
 • Obtinere: Mutatie
 • Greutate: 3 – 5 kg
 • Culori: toate culorile (alb, albastru, negru, roscat, ciocolata, maro, etc.)
 • Blana: scurta sau lunga
 • Temperament: afectuoasa, curioasa, inteligenta
 • Sanatate: in general sanatoasa
 • Pui: 3 – 5 pui
 • Media de varsta: 14 – 15 ani
 • Alte nume: American Curl cat
 • Pret: $1000 – $1400

Origine

Rasa American curl a aparut in anul 1981, in Lakewood, California, cand o pisica neagra, cu parul lung si matasos si cu urechi neobisnuite, a aparut la usa familiei Ruga.

Ea a fost hranita si primita in casa, iar stapanii au numit-o Shulamith. In decembrie 1981 ea a dat nastere la 4 pisoi din care 2 aveau urechile indoite.

Stapanii au contactat un genetician pentru a studia fenomenul si s-a confirmat ca urechea neobisnuita, probabil mostenita, e o mutatie genetica.

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Pisica American Curl

Pisica de rasa American curl este de talie medie, are blana moale, matasoasa si lipita de corp.

American curl este unica rasa de pisici cu urechi indoite inapoi. La nastere pisoii au urechile drepte, iar dupa 3-4 zile acestea incep sa se indoaie atingand forma finala la varsta de 4 luni.

La aceasta varsta crescatorul profesionist poate stabili calitatea pisicii, bazandu-se pe gradul de indoire al urechilor, corelat cu tipul corpului.

Intretinerea blanii unei pisicute American curl nu va va da multa bataie de cap, trebuie doar sa o periati de 1 (par scurt) – 2 (par lung) ori pe saptamana pentru a preveni incalcirea acesteia si pentru a indeparta firele moarte.

Urechile sale carcateristice sunt cele care au nevoie de o atentie sporita: cel putin o data pe luna trebuie sa fie curatate cu grija, pentru a nu irita cartilajul pavilionului, tare, dar subtire si delicat.

Comportament Pisica American Curl

Cele mai citite articole

In ceea ce priveste personalitatea, American Curl este o rasa orientata catre oameni, credincioasa si afectuoasa. Avand un temperament bagacios si curios, isi asista companionii umani in orice intentioneaza sa faca acestia.

American Curl iubeste compania oamenilor si se adapteaza extrem de repede cu orice alt tip de animal, copii sau situatii noi. Desi sunt considerate a fi pisici inteligente, isi pastreaza comportamentul de pisoi chiar si la varsta adulta.

In afara de faptul ca sunt disponibile atat in vrianta cu blana scurta, cat si cu blana lunga, pisicile din rasa American Curl pot fi de orice culoare sau pattern de blana. Ochii pot avea si ei, o intreaga paleta de culori.

Particularitati Pisica American Curl

Caracteristica distinctiva a acestei rase este forma unica a urechilor. Urechile sunt destul de rigide la atingere, ridicate si deschise, indoindu-se intr-un arc usor.

Urechile rasei American Curl au fost comparate cu cele ale Lynx-ului, cu smocuri lungi de par accentuand aspectul de indoire al urechilor.

Trebuie avuta mare grijala manevrarea urechilor, pentru a evita ruperea cartilagiului.

Atunci cand se nasc, urechile sunt drepte, dar la 3-4 zile dupa nastere, urechile incep sa se indoaie inapoi.

In primele 4 luni de viata, urechile pisoilor se indoaie treptat, in grade diferite, variind, pana cand se stabileste forma finala la varsta de 4 luni.

In jurul aceste varste, crescatorul profesionist poate stabili calitatea pisicii, bazandu-se pe gradul de indoire al urechilor, corelat cu tipul corpului.

Boli Pisica American Curl

Aceasta pisica are o constitutie sanatoasa si robusta, speranta medie de viata la American curl este de 14-15 ani.

Poze Pisica American Curl

Felise Pisica American Curl

in curand..

Cele mai citite articole