Pisica American Bobtail

pisica American Bobtail
 • Origine: S.U.A.
 • Obtinere: Mutatie
 • Greutate: 3 – 7 kg
 • Culori: Toate culorile
 • Blana: scurta/lunga
 • Temperament: sociabila, energica, inteligenta
 • Sanatate: necesita periere periodica
 • Pui: 4 – 7 pui
 • Media de varsta: 11 – 15 ani
 • Alte nume: American Bobtail cat
 • Pret: 200 – 2000 Euro

Origine

American bobtail este una dintre rasele de pisici mai noi. A aparut in anii ’60 reusind sa atraga atentia lumii datorita … coditei.

Fata de coada unei pisici obisnuite, pisica American Bobtail are o coada foarte mica, urmare a unei modificari genetice naturale ce afecteaza doar aceasta extremitate a felinei.

Potrivit legendelor urbane, aceste feline ar fi aparut in urma unui mix intre o pisica domestica si o pisica salbatica. Yodie, un mascul domestic cu parul scurt maro s-a imperecheat cu o pisica salbatica astfel fiind adusa pe lume prima pisica Bobtail.

Coada neobisnuit de mica este rezultatul unei mutatii genetice spontane in randul pisicilor domestice sau unii crescatori o atribuie genei dominante observata la pisicile Manx.

Crescatorii au perfectionat rasa astfel ca astazi intalnim pisica American Bobtail intr-o varietate bogata de culori si dimensiuni.

Este o rasa acceptata de International Cat Association inca din anul 1989, posesorii de American Bobtail putand participa la diverse expozitii feline nationale si internationale.

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Pisica American Bobtail

Ajung la maturitate dupa varsta de 2 sau 3 ani.

In privinta aspectului, pisica American Bobtail are picioarele din spate putin mai lungi decat cele din fata iar labutele sunt voluminoase si rotunde prevazute cu pernite.

Comportament Pisica American Bobtail

Desi inca se dezvolta aspecte ale acestei rase, crescatorii profesionisti au caracterizat aceste pisici ca fiind foarte energice, prietenoase si inteligente.

Sunt sociabile cu oamenii si nu cer foarte multa atentie. Pot fi dresate sa faca trucuri si invatate sa mearga in lesa.

Cele mai citite articole

Asimileaza foarte usor locurile si oamenii cu denumiri, astfel ca nu ar trebui sa te surprinda daca va reactiona diferit atunci cand cineva pomeneste numele persoanei pe care o indrageste. De asemenea, tine minte care ii e numele si raspunde atunci cand e chemata.

Asemenea cainilor, acestor pisici le place sa se tina dupa stapan prin casa. Adora sa se joace cu mingea, sa aduca un lucru atunci cand e aruncat.

Spre deosebire de alte pisici, American Bobtail sunt destul de silentioase, chiar si atunci cand sunt fericite.

Le place sa-si arate dragostea si devotamentul fata de familie, nu vor ezita sa se „maimutareasca” intr-un spectacol pentru a atrage atentia tuturor.

Particularitati Pisica American Bobtail

Fireste cea mai importanta trasatura o constituie coada micuta, fiind cat un sfert din coada unei pisici normale.

Coada e dreapta si articulata insa se poate indoi sau modela in functie de dimensiune si starea de spirit a pisicii. Sunt animale deschise la nou, devotate stapanului. Se ataseaza foarte repede de o familie si se inteleg de minune cu adolescentii si copiii.

Se impaca bine cu alte rase, accepta cainii si tolereaza strainii. Pisicile fara coada nu sunt acceptate de majoritatea asociatiilor de feline din pricina bolilor ce decurg din scurtarea sirei spinarii la feline.

Coada nu e doar o prelungire a mustacioasei ci are un rol important in locomotia animalului. Ajung sa cantareasca in jur de 7 si 9 kg, femelele sunt mai mici decat masculii.

Boli Pisica American Bobtail

E imperios necesar sa fie pieptanate de 2 ori pe saptamana daca au blana scurta si de 3 ori pe saptamana daca au blana lunga.

In cel de-al doilea caz, trebuie sa acorzi o atentie sporita pieptanatului, sa nu se incalceasca parul.

In caz contrar pot aparea rani la nivelul pielii, lucru deloc de neglijat. E indicat sa le inveti de mici cu periatul, in felul acesta se aprofundeaza legatura dintre stapan si pisica.

Aceasta va simti ca e iubita si ca e in siguranta.

Poze Pisica American Bobtail

Felise Pisica American Bobtail

in curand..

Cele mai citite articole