Red Line Torpedo Barb

peste acvariu Torpedo Barb

Origine

Pestele de acvariu Red Line Torpedo Barb (Sahyadria denisonii) este o specie de cipiride care traiete in salbaticie doar in raurile Western Ghats din India. Este un peste popular de acvariu descris pentru prima data in
anul 1865.

Poate fi intalnit si sub denumirile: Denison barb, roseline shark, Sahyadria denisonii, Bleeding Eye Barb, Miss Kerala, Denison’s Flying Fox, s.a. Este numit Miss Kerala pentru ca este endemic
in Kerala.

Red Line Torpedo Barb este amenintat cu disparitia din mediul natural.

Hrana Red Line Torpedo Barb

Pestele Torpedo barb este omnivor. Nu este un peste cu pretentii. Hrana vie ajuta la evidentierea culorilor si la reproducere. Sanatatea animalelor se poate observa in aspectul corpului si energia care o au.

In captivitate poate fi hranit cu hrana vie, insecte, carne, creveti, plante, fulgi sau hrana sub forma de granule. (Artemia, Daphnia, larve, etc. )

Aspect Red Line Torpedo Barb

Torpedo Bard poate ajunge la lungimea de 15cm. Are nevoie de un acvariu de minim 200 de litri. Este caracterizat de forma in forma de torpila cu solzi de culoarea argintului, linia rosie care apare
la nivelul gurii, ochilor si o parte din corp, si linia neagra care este pe toata lungimea corpului. Cu cat inainteaza in varsta poate aparea un marcaj verde/albastru in zona capului.
Specia poate ajunge pana la 15 cm lungime, dar lungimea medie este de 9 – 11 cm.

Cele mai citite articole

Dimorfismul sexual este vizibil, masculii sunt colorati mai aprins, iar femelele au abdomenul mai pronuntat.

Este un peste de apa dulce. Ph-ul trebuie sa fie 6,8 – 7,8, duritatea apei 5 – 25, iar temperatura apei 18 – 26 de grade.

Caracteristici Red Line Torpedo Barb

Pentru a pune in evidenta culorile pestelui Torpedo barb se recomanda ca in acvariu substratul sa fie de culoare inchisa iar acvariul sa fie populat cu plante care sa ofere si zone de umbra.

Este un peste pasnic care traieste in bancuri. Poate fi usor agresiv cand este hranit si daca spatiul in care este tinut este mai mic decat ar trebui. Se recomanda achizitionarea a minim 5-6 pesti.

Red Line Torpedo Barb este o prezenta reltiv noua in lumea acvaristica.

Reproducere Red Line Torpedo Barb

Pestii Torpedo Barb se pot reproduce in captivitate mai usor incepand din anul 2009 datorita a doi iubitori de pesti de la gradina zoologica Chester Zoo. Raportul sexual este de un mascul la doua femele. Pentru a facilita reproducerea acvariul trebuie sa fie decorat cu frunze si plante pentru depunerea icrelor.
Dupa depunerea icrelor mutati adultii. Pestisorii vor incepe sa apara din oua in 24-48 de ore. Acestia pot fi hraniti cu Artemia.

Speranta de viata este de 5-8 ani.

Poze Red Line Torpedo Barb

peste acvariu Torpedo Barb

Cele mai citite articole