Rechinul Negru

Peste Rechinul Negru

(Labeo chrysophekadion)

Origine

Rechinul negru (Labeo chrysophekadion) este un peste de acvariu care traieste in salbaticie in Malaiezia si sud-estul Asiei.

Este o specie foarte interesanta, energica si curioasa care prezinta o culoare negru atractiva.

Desi sunt vanduti ca pesti similari rechinului negru cu coada rosie, acesti pesti sunt mult mai mari si mult mai agresivi.

Hrana Rechinul Negru

In salbaticie scurma la baza plantelor dupa viermi. Din aceasta cauza este uneori considerat distructiv. El nestiind ca plantele stau drepte in acvariu va incerca sa le mute, sa caute viermi la baza lor, etc.

Rechinul negru este omnivor. Va consuma aproape orice poate inghiti si fulgi, bloodworms, viermi tubifex, unele legume si mancare (congelata sau nu) pentru pesti rapitori.

Cele mai citite articole

Este un peste care se dezvolta repede cu un apetit impresionant.

Mai ales pe perioada cresterii ar trebui hraniti cu hrana variata de mai multe ori pe zi si intre mere aruncate pe fundul acvariului din loc in loc legume pentru a avea activitate.

Caracteristici si descriere Rechinul Negru

Acesti pesti, rechinii negri, sunt cei mai potriviti in acvarii cu plante mari si bancuri mari de pesti asemenea lor, agresivi. Cu cat acvariul in care sunt tinuti este mai mic cu atat vor fi mai agresivi pentru ca incearca sa-si revendice tot spatiul drept propriul teritoriu.

Daca le sunt indeplinite conditiile si au loc in care sa se miste, pietre, plante, etc. tind sa devina semi-agresivi pentru ca astfel isi pot delimita un teritoriu astfel incat sa fie mai mic decat intreaga suprafata a acvariului.

Este nerecomandat sa fie tinuti langa pesti mai mici pe care ii poate inghiti sau care pot fi intimidati usor. Plantele cu care sunt populate acvariul nu trebuie sa fie moi sau anumite tipuri delicate pentru ca rechinul negru consuma o mare varietate de plante. Cel mai sigur este sa ii luati plante naturale dure.

Preventiv este bine sa aveti grija la marginile acvariului pentru ca rechinul negru poate arunca apa afara cand mananca sau poate chiar sari din acvariu, lucru care se intampla des daca acvariul nu este acoperit.

Rechinul negru este are aceasta denumire datorita formei corpului asemanatoare cu a rechinilor. Are corpul de culoare inchisa, ochii mari este un peste activ. Sunt pesti rezistenti si usor de intretinut.

Reproducere Rechinul Negru

Nu se poate reproduce in acvarii.

Poze Rechinul Negru

Cele mai citite articole