Rechinul Bala

Peste acvariu Rechinul Bala

(Balantiocheilos melanopterus)

Origine

Desi nu este un adevarat rechin, este frecvent numit asa din cauza formei zvelte de torpila a corpului si a formei triunghiulare a inotatoarei dorsale.

Culoarea sa argintie este data de solzii mari care acopera tot corpul, avand marginile inotatoarelor pelvice, anala, dorsala si caudala negre.

Gura este mica, situata anterior, fara tepi sau mustati si ochii mari.Speranta de viata este de 10 ani.

Hrana Rechinul argintiu

Sunt pesti omnivori; se hranesc la adancime medie cu fitoplancton, mici crustacee, rotifere, insecte si larve; in acvariu pot fi hraniti cu hrana industriala (fulgi si pelete) suplimentata cu viermi si melci vii.

Cerceteaza cu mare atentie substratul in cautarea bucatilor de hrana ramase de la hranirea anterioara.

Unele articole noteaza si faptul ca sunt consumatori de alge si vegetale iar o populatie mai mare ajuta la tinerea sub control a cresterii algelor.

Aspect Rechinul argintiu

Cele mai citite articole

Femelele au abdomenul mai bombat si sunt de talie mai mica decat masculii; masculii au inotatoarele mai intens colorate.

Caracteristici Rechinul argintiu

Este un peste de acvariu popular; contrar numelui de rechin, este un peste pasnic dar foarte activ.

Este un peste de card fiind de preferat sa fie tinut in grupuri de minim 3 dupa unii autori, 5 dupa altii; desi pot supravietui si singuri devin timizi si retrasi, preferand sa stea ascunsi.

Ataca violent nevertebratele, ca melcii si crevetele-fantoma, deoarece in mediul natural acestia fac parte din dieta lor.

Nu sunt agresivi, cat sunt mici pot fi buni companioni pentru Danio, Guppy, Xipho si Cory, totusi nu trebuie tinuti cu pesti mult mai mici ca marime decat ei.

Reproducere Rechinul argintiu

Din pacate reproducerea la aceasta specie nu prea este documentata; totusi sunt inmultiti in crescatorii profesionale din Asia.

Bala shark este o specie ovipara; depune icre si fertilizarea se face extern. Nu isi pazesc icrele sau puii. In salbaticie migreaza spre locuri speciale unde depun in masa.

Micul rechin devine matur sexual dupa ce atinge lungimea de minim 10 cm. Nu este o specie usor de reprodus, in acvarii se reproduce rar. Totusi, daca se incearca reproducerea, sunt necesare cateva conditii.

Acvariul de reproducere trebuie sa aiba aproximativ 500l, cu sita de depunere. Raportul de inmultire este de 2 masculi la o femela. Temperatura necesara pentru depunere este 25-26grC, pH usor acid 6.4-7.0 si duritate mai mica de 10dGH. Puii sunt hraniti cu nauplii.

Poze Rechinul argintiu

Cele mai citite articole