Pestele Transparent

Pestele Transparent

(Prionobrama filigera)

  • Habitat: America de sud
  • Temperatura: 17 – 29 gr.C
  • Marime: 6 – 7 cm
  • Acvariu: 50 – 60 Litri
  • Ph: 6.0 – 7.9
  • Durata de viata: 8 – 12 ani

Origine

Este o specie de pesti care isi are originile in apele dulci ale raurilor si lacurilor din sudul Braziliei si Argentinei, in special, in albia sau in zonele invecinate, ale raului Rio Paraguay.

Acest peste mai este cunoscut si sub numele de: Aphyocharax filigerus, Aphyocharax analis, Bleptonema amazoni, Paragoniatus muelleri, Aphyocharax anaialbis sau Prionobrama madeirae.

Hrana Peste Transparent

Aceasta specie de pesti este una care accepta orice fel de hrana, fie ca e vorba de cea proaspata, ca e vorba de cea pe baza vegetala sau ca este preparata sub forma de tablete si fulgi.

In salbaticie acest peste se hraneste cu multe larve si crustacee.

Caracteristici si descriere Peste Transparent

Aceasta specie de pesti are un corp alungit si turtit pe laterale, care se termina cu o gura cu buzele indreptate spre suprafata apei. Au un colorit general argintiu, putin metalizat, si oarecum transparent, pe alocuri.

Cele mai citite articole

Coada sa este in forma de “V”, bine definita, cu lobi delimitati si cu un colorit general, rosu. Aceasta culoare rosie este raspandita si pe zona de corp situata la baza cozii. Inotatoarele sale sunt transparente. Inotatoarea anala este mare si se intinde pana la baza cozii. Inotatoarele pelvice sunt dispuse ceva mai la mijlocul corpului. Inotatoarea dorsala este mica, la baza, si inalta.

Capul sau este mic, cu ceva tenta rosie in zona bronhiilor. Ochii sai sunt de marime medie, cu o zona inelara invecinata de culoare argintie.

Aveti nevoie de o vegetatie plutitoare densa, care sa ofere ceva protectie. Este o specie de pesti robusta si rezistenta la boli, ce este recomandata si pentru acvaristii incepatori. Prionobrama filigera este pasnic, agreand compania altor pesti linistiti si care, sa fie parte componenta a unei comunitati bine inchegata. Prefera apele de mijloc si de suprafata ale acvariului.

Se recomanda o iluminare moderata, cu zone de penumbra, acest pesti fiind foarte jucausi si speriosi. La jumina foarte puternica vor incepe sa inoate haotic, putandu-se ranii.

Pot tolera temperaturi destul de scazute, dar fiind totusi specii tropicale, se simt bine la temperaturi tropicale. Plantele vii, ornamentele de lemn si extractul de apa neagra, nu sunt neaparat necesare, dar levor imbunatatii starea de sanatate.

Reproducere Peste Transparent

Reproducerea, in captivitate, se face foarte usor, in cazul acestei specii de pesti. Aveti nevoie de un acvariu separat si o apa cu o temperatura de peste 26°C.

Intr-o apa usoara, acest peste se va reproduce in maxim o zi. Masculii au cateva pete negre in zona inotatoarei anale si au o inotatoare dorsala ceva mai inalta, decat au femelele.

Aceasta specie de pesti poate avea o durata de viata de aproximativ 12 ani.

Poze Peste Transparent

Cele mai citite articole