Orange Surgeonfish

Peste Orange Surgeonfish

(Acanthurus olivaceus)

Origine

Orange surgeonfish poate fi intalnit in literatura internationala si sub una din urmatoarele denumiri: Orangespot Surgeonfish, Orange band Surgeonfish, Orange Shoulder Tang sau Orange-shoulder Surgeonfish. Acesta vietuieste in apele oceanelor Indian si Pacific din zonele tropicale. Poate fi intalnit din estul oceanului Indian pana in Japonia, Hawaii si insulele Marquesas.

Acest peste este printre cei mai usor de intretinut de acvaristi dintre pestii intermediari. Este foarte sensibil pana se acomodeaza cu acvariul, dar odata ce a facut asta acesta devine din ce in ce mai rezistent.

Daca va ganditi sa achizitionati nu peste chirurg din aceasta rasa este bine sa fiti atenti la aspectul fizic si la apetitul pestelui. Daca nu este intr-o conditie fizica buna si nu se hraneste este foarte probabil ca pestele sa fie bolnav, de aceea nu este recomandat spre a fi vandut sau cumparat.

Un peste bolnav nu numai ca are putine sanse sa supravietuiasca, dar in functie de boala poate imbolnavi tot acvariul.

Hrana Orange Surgeonfish

Se spune ca acesta specie de peste chirurg este pasnica atata timp cat este bine hranita si la timp. Daca li se face foame si nu sunt hraniti incep sa se hraneasca cu ce gasesc in acvariu. De obicei nu sunt agresivi dar cand vine vorba de supravietuire nu tin cont de acest lucru.

Este un peste ierbivor si hrana lui ar fi bine sa fie pe baza de plante. Periodic se poate administra si hrana pe baza de carne. In salbaticie ei se hranesc de obicei cu plante. Prefera acvariile in care cresc plante naturale de dimensiuni mici pe care ei le prefera pentru ca le place sa le pasca. In afara de hrana pe baza de plante ( spirulina, zucchini, broccoli, leaf lettuce, and dried seaweed) se poate completa la nevoie cu hrana pe baza de carne cum ar fi creveti (mysis shrimp and brine shrimp).

O hrana corecta si normala este bine sa se faca de trei ori pe zi.

Caracteristici si descriere Orange Surgeonfish

Cele mai citite articole

Acest peste isi schimba drastic culoarea cand ajunge la maturitate. In perioada cresterii acesta are culoarea galbena cu pata specifica portocalie langa ochi. Adultii au culoarea corpului gri si alb-gri Partea din fata este mai albicioasa in timp ce partea din spate si coada sunt mai inchise.

Pestele chirurg cu pata portocalie sau cu umar portocaliu, daca vreti, este unul din pestii chirurg care isi manifesta cel mai putin agresivitatea fata de alti pesti.

Daca introduceti mai multe exemplare in acvariu, este bine sa-i achizitionati de tineri si sa-i introduceti pe toti in acelasi timp in acvariu. Pot fi tinuti cu alti pesti chirurg care nu sunt prea agresivi. Aceasta specie se potriveste cel mai bine pentru un acvariu cu alte specii si daca acvariul este mai mic, lucru nerecomandat.

Se adapteaza cel mai bine la acvariile spatioase cu recifi de corali si plante naturale. Este predispus la atragerea sau formarea uneia din cele doua cele mai comune boli de acvariu. (numele bolii, cum se poate preveni sau elimina nu este accesibil acum, vom reveni cu detalii intr-o alta zi)

Pestii chirurg cu pata portocalie pot creste foarte mari si pentru asta au nevoie de spatiu. Cel mai amarat acvariu ar trebui sa aiba macar 400 de litri.

Acvariul minim, pe care eu il consider decent este de 600 de litri pentru ca nimeni nu tine intr-un asemenea acvariu un singur peste si in afara de pesti mai sunt multe altele, filtru, recif de corali, pietre, plante, alti pesti, etc.

Ca orice animal are nevoie de protectie si acest lucru un peste il poate obtine daca se ascunde, asa ca ar fi bine sa ii amenajati si cateva locuri unde se poate simti in siguranta. Atentie cum alocati spatiul, pestele trebuie sa ii ramana loc si pentru miscare.

Apa bine oxigenata si in miscare este unul din secretele pestelui chirurg portocaliu. Este vital pentru sanatatea sa sa ai apa bine oxigenata.

Reproducere Orange Surgeonfish

Multi sunt sceptici cand vine vorba de reproducerea pestilor chirurg in captivitate. Sunt foarte putine dovezi ale inmultirii lor in captivitate.

Inmultirea s-a produs in acvarii cu conditii foarte bune care imita cat mai bine conditiile din natura.

Poze Orange Surgeonfish

Cele mai citite articole

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii