Acvaristii au avut intotdeauna o atractie fata de hoplo. Au fost intalniti inca de mult in acvariile expertilor sau cele ale incepatorilor. Numele de hoplo vine de la denumirea stiintifica Hoplosternum.
Cei care au facut un hobby pentru hoplo au stiut ca sunt cateva genuri pana in anul 1997 cand Dr. Roberto Reis a studiat indeaproape grupul si a impartit genul hoplo in cateva specii.
Acesta este unul dintre ele. In afara de hoplo mai poate fi cunoscut si sub urmatoarele denumiri, ce-i drept mai mult utilizate in alte state: bubblenest catfish sau black-spotted catfish.Hrana Hoplo
Hoplo mananca in general ce mananca si restul pestilor din acvariu. Nu este un peste pretentios.
La inceput o sa stea ascund, dar in data ce se obisnuieste cu mediul in care vietuieste o sa prinda curaj si se va hrani alaturi de ceilalti pesti.
Caracteristici Hoplo
Dupa cum bine stiu multi hoplo pui are o culoare maronie care la maturitate devine un maro inchis.
Cele mai citite articole
Sunt pesti care nu creaza probleme cu alti pesti. Se adapteaza in aproape toate conditiile si poate vietui langa pesti agresivi mult mai mari decat el.
Reproducere Hoplo
Se spune ca cel mai usor mod de a imperechea hoplo este sa te uiti la aripile pectorale. Cand conditiile de imperechere sunt indeplinite masculul va incepe sa urmareasca femelele spre a le curta.
Femelele care cad in plasa masculului le vor urma in locul ales de ei pentru a forma celebra pozitie „T”. Dupa aceasta femela va depune ouale pe care masculul le va fertiliza imediat.
Vor fi depuse aproximativ 500 de oua. Dupa depunere este recomandat sa indepartati femela de acel loc, ouale fiind in siguranta aparate cu ferocitate de mascul.
Dupa cateva zile, aproximativ 4, puii incep sa iasa din oua, moment in care este bine sa indepartati si masculul pentru a nu profita de „noi gustari proaspete”. Dupa 24 pot fi hraniti normal de cateva ori pe zi.
Poze Hoplo
Comentarii