Anci

peste sanitar Anci

Acvariu minim: 65L
Temperatura: 23-28 Celsius
Ph: 6.7
Duritate: 2-15
Marime: 14cm

Ancistrusii fac parte din familia Loricariidae. Sunt originari din America de Sud, Brazilia, Guiana. A fost importat pentru prima oara in Europa la inceputul secolului XX.

Hrana Anci

Gura arata ca o ventuza cu ajutorul careia mananca algele de pe geamuri, pietris, decor. Nu toate tipurile de alge ii sunt pe plac. Inafara de alge mananca si fulgii sau mancarea cazuta pe substrat.

Caracteristici Anci

Cele mai citite articole

Nu sunt pesti foarte pretentiosi, daca sunt ingrijiti, pot depasi varsta de 10 ani, sunt sociabili si pot fi tinuti cu multe alte specii de pesti. Datorita sistemului osos bine dezvoltat, nu pot sa fie atacati de alti pesti.

Preferabil ar fi ca pietrisul sa fie cat mai mic, gen bob de orez pentru ca in conditiile in care pietrisul este mai mare mancarea cazuta intre pietre nu poate fi scoasa si se descompune. Inafara de alge mai mananca spanac, salata, mazare, iar ca supliment ii putem da tablete de spirulina lipite de geamul acvariului. Pietrisul trebuie sa fie cat mai putin taios pentru ca ancistrusii au obiceiul sa roada si pietrele de jos asa ca exista riscul de a se taia. Sta mai mult in partea de jos a acvariului. Prefera acvariile plantate in care sunt si zone umbrite. Ancistrusii sunt mai activi noaprea decat ziua. Cei mici au mai multa pofta de alge decat cei maturi. Iubesc buturugile, radacinile, asa ca este indicat sa punem cateva in acvariu. Vom observa ca isi petrec foarte mult timp din zi pe lemn incercand sa il roada. Sunt foarte sensibili la cantitatile mai mari de medicamente. Este bine ca atunci cand facem un tratament sa ii mutam din acvariu.

Reproducere Anci

Se inmultesc prin icre. Masculul are coarne pe cap mult mai dezvoltate si mai bifurcate in varf. Femela este mai dezvoltata la corp iar coarnele sunt foarte mici.

Poze Anci

Cele mai citite articole