Scoicarul

Scoicarul pasare

Origine

Scoicarul negru african (Haematopus moquini) traieste de-a lungul coastei africane, de la nord de Namibia si pana la est de provincial Cape, din Africa de Sud, preferand insulele si plajele nisipoase, dar si estuarele stancoase si, uneori, lagunele de coasta.

Stoluri mari de pasari din aceasta specie pot fi intalnite de-a lungul coastei Africii de Sud.

Hrana Scoicar

In zonele stancoase, hrana lor predilecta este formata din midii si din melci turtiti, insa aceste pasari de coasta se hranesc, de asemenea, si cu melci de mare si cu alte bivalve (scoici) si crustacee.

Aceste prazi pot difica dificultati, dat fiind ca au corpul protejat de un invelis dur si este greu de ajuns la carnea lor gustoasa.

Cu toate acestea, datorita ciocului lor puternic, scoicarii africani pot taia muschii care tin cele doua jumatati ale cochiliei unite si pot strapunge prada in interior sau deschid cochilia lovind-o de stanci cu ciocul.

Caracteristici Scoicar

Sunt pasari mari, cu un penaj negru stralucitor, care contrasteaza puternic cu ochii lor rosii, cu ciocul lung de culoare portocaliu rosiatic si cu inelul din jurul ochilor in aceeasi nuanta.

Cele mai citite articole

Picioarele robuste sunt de un roz-rosiatic.

Masculii se disting de female prin ciocul lor mai bont si mai scurt, iar tinerele exemplare au penajul mai maroniu si mai mat si varful ciocului mai intunecat la culoare.

Reproducere Scoicar

Scoicarii africani poti depune oua din luna octombrie si pana in aprilie, insa cel mai probabil o vor face din decembrie si pana in februarie.

Unul sau doua oua sunt asezate intr-o racla din nisip, printre cochilii sau, uneori, pe stancile goale.

Ouale sunt clocite timp de 27-39 de zile, dupa care eclozeaza, tinerele pasari fiind foarte vulnerabile la pradatorii terestrii.

Se crede ca scoicarii africani se reproduc pentru prima oara la varsata de 3-4 ani si traiesc aproximativ 18 ani.

Poze Scoicar

Citeste si Cele mai rapide 10 pasari din lume

Cele mai citite articole