Pescarusul

Pescarusul pasare

Origine

Arealul de raspandire al pescarusilor cuprinde mai ales regiunile temperate si reci.

Ele cuibaresc pe continent si traiesc pe mare sau pe fluviile mai mari in apropiere de coasta, cu exceptia pescarusului argintiu „Larus argentatus”, care traieste in largul marilor.

Hrana Pescarus

Hrana pescarusilor este atat animala cat si vegetala, ea constand din deseuri de la navele de pescuit sau de la fabricile de conserve, din peste, crustacee, moluste, sau alte animale marine mai mici, ca si din rozatoare.

Speciile mari de pescarusi, care au marimea unei rate, ca de exemplu „Larus marinus”, jefuiesc cuiburile altor pasari sau chiar vaneaza pasarile adulte care sunt de obicei bolnave. Speciile mici de pescarusi se hranesc cu insecte si viermi.

Pescarusii pot sa bea apa de mare, sarea din apa fiind eliminata prin doua glande care se afla in apropierea ciocului. Pe strand pescarusii fura frecvent prada altor pasari. Ei pot sa atinga varsta de 30 de ani.

Caracteristici Pescarus

Pescarusii sunt pasarile pe care le vedem adesea in tara noastra, atat pe plajele din Delta Dunarii, cat si pe cele de pe litoralul Marii Negre. De asemenea, pescarusii au reusit sa se adapteze la mediul urban, construindu-si cuiburile pe cladirile inalte ale oraselor.

Cele mai citite articole

Atat femela cat si masculul au aceeasi culoare a penajului, singurul aspect care difera fiind faptul ca masculul este mai mare si are gatul mai gros.

Pescarusii sunt pasari curioase si inteligente, acestea manifestand diverse metode de comunicare si structuri de comunicare. Unii fac parte din colonii, iar cand se simt amenintati se aduna inlaturand pericolul impreuna.

Un pescarus a fost vazut in repetate randuri furand cipsuri dintr-un magazin, preferandu-le pe cele branza.

Reproducere Pescarus

In general pescarusii au cuibul pe sol, dar unii cuibaresc pe stanci.

Indiferent unde se afla cuibul, ei formeaza colonii. In cuib femela depune 2 – 4 oua, care sunt pazite de parintii care pot ataca pana si omul.

Puii eclozioneaza la 3 – 6 saptamani, ei putand sa alerge ai sa inoate din prima zi, insa sunt hraniti la cuib de parinti pana la varsta de 3 – 9 saptamani.

Poze Pescarus

Stiati ca…

  • Pescarusul Livingstone este emblema firmei FLP?
  • Pescarusul argintiu este specia cea mai raspandita de pescarus de pe coastele marilor europene
  • In perioada clocitului, unii pescarusi argintii devin „canibali” consumand ouale si puii tovarasilor de specie.

Citeste si Cele mai rapide 10 pasari din lume

Cele mai citite articole