
Origine
Papagalul cacadu al maiorului Mitchell (Lophochroa leadbeateri) apartine familiei Cacatuidae si traieste in Australia. Este un papagal cacadu de marime medie numit astfel in memoria maiorului Sir Thomas Mitchell.
Spre deosebire de papapgalul Galah, populatia papagalilor cacadu ai maiorului Mitchel a scazut ca rezultat a interventiei omului asupra habitatului arid din Australia. Aceasta din cauza ca papagalii lui Mitchell nu isi fac cuiburile unul aproape de celalat.
Pot fi intalniti in zona centrala si de vest a Australiei in stoluri mari. Se aduna adesea dimineata si seara langa ochiurile de apa din din zonele semi-aride pentru a-si potoli setea.
Prefera zonele cu iarba, cu pini pitici, dunele de nisip, campurile de cereale si zonele de pe cursurile raurilor.
Mai poate fi intalnit sub denumirile: Cacadu Roz, Cacadu cu pieptul roz, Pink Cockatoo, Leadbeater’s Cockatoo sau The Major Mitchell’s Cockatoo.
Hrana Papagalul Maior Mitchell
In salbaticie in cea mai mare parte a zilei se hraneste la nivelul solului, sau pe cracile copacilor.
Ca majoritatea papagalilor cacadu si maior Mitchell este predispus sa ia in greutate. O dieta sanatoasa este alcatuita din mix de seminte salata de fructe si legume zilnica.
Apa trebuie sa fie proaspata la discretie pentru ca pasarea sa isi potoleasca setea cand are nevoie.
Caracteristici Papagalul Maior Mitchell
Papagalul maiorului Mitchell este un cacadu de marime medie care poate ajunge la lungimea de 40cm de la cioc pana in varful cozii. Culoarea penelor este alb-roz cu creasta roz si portocaliu. Picioarele sunt gri si ciocul colorat.
In timp se creaza legaturi putenice intre pasare si stapan. Are o reputatie destul de mare pentru faptul ca este un papagal cu personalitate („one person bird”).
Sunt inteligenti si afectuosi cand sunt tratati ca niste copii mici. Se recomanda gingasie si socializare cat mai des pentru sanatatea lor emotionala.
Cele mai citite articole
Pentru ca este un papagal care necesita multa atentie se recomanda persoanelor care au experienta si care au mai avut papagali de talie mare.
Este o pasare activa si are nevoie de multe exercitii pentru a-si mentine conditia fizic. Se recomanda minim 3-4 ore pasarea sa fie lasata libera intr-o camera sa zboare zilnic ca sa-si intinda muschii si sa se joace. Stapanii trebuie sa stie ca papagalul are nevoie de jucarii speciale pentru el ca sa-si foloseasca ciocul; au o reputatie de mestecare excesiva.
Papagalul maiorului Mitchell este si va ramane o pasare populara printre crescatorii de papagali. Frumusetea penajului si inteligenta evidenta ii face sa ramana favoritii multora.
Desi tentatia este mare sa te duci pur si simplu sa cumperi un exemplar din magazin, trebuie sa stii ca aceasta pasare are cateva nevoi stricte.
Fiind o pasare si foarte activa mare are nevoie de o colivie pe masura, aceasta trebuie sa aiba cel putin 2 x 1.5 x 2m. Trebuie sa va ganditi si la vecini pentru ca sunt galagiosi.
Este un papagal care poate deveni foarte afectuos si daca creeaza o legatura cu o persoana poate deveni gelos sau rece cu celelalte, in special cand stapanul este de fata.
Reproducere Papagalul Maior Mitchell
Perechile isi fac cuiburile in scorburi.
Ambii parinti participa la incubarea oualelor si cresterea puilor.
De obicei masculul ziua si femela noaptea.
Perioada de imperechere este din mai pana in decembrie. Se estimeaza ca depun 2-4 oua.
Palagalul cacadu al maiorului Mitchell poate trai in captuvitate pana la 75 de ani.
Poze Papagalul Maior Mitchell
Citeste si Cele mai rapide 10 pasari din lume