Papagalul Jardine

Papagalul Jardine

Origine

Papagalii Jardine sunt niste pasari afectuoase si umblarete.

Cunoscuti si sub numele de Kongo sau papagalii cu capul rosu, nu sunt des intalniti pe piata, dar sunt inmultiti mai frecvent ca pasari de apartament.

Hrana Papagal Jardine

Papagalii Jardine ca si cei africani cenusii au probleme cu lipsa de calciu ce reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatatea lor. Lumina naturala sau cu spectru total este importanta in ajutarea si mentinerea echilibrului de calciu.
Unii crescatori pentru a preveni deficientele de calciu le dau la papagali o dieta special preparata care duce la o asimilare mai rapida a calciului. Este bine ca hrana care o primesc sa fie cat mai diversificata.

Trebuie sa primeasca zilnic aproximativ 1-2 linguri de mancare la care se adauga aproximativ acelasi volum de fructe si legume proaspete.

Pentru un comportament bun ei pot fi rasplatiti si cu recompense. Zilnic asigurati la papagali apa curata si proaspata.

Sunt foarte dificil de hranit de om. Puii foarte mici trebuie hraniti frecvent, asa ca cel mai bine este sa o lasati pe mama lor sa faca acest lucru. Aripile puilor cresc la 8-10 saptamani.

Caracteristici Papagal Jardine

Sunt pasari de marime medie, 25-28 de cm, au cozi scurte si patrate, au marcaje rosii prtocalii pe calota craniana, pe lateralul aripilor si pe picioare.

Pasarile au o culoare verde intens, accentuata de penele negre si cu verde pe teci. Le place sa li se acorde atentie.

Desi acesti papagali nu sunt mari vorbitori, au o oarecare capacitate limitata de imitare. Sunt foarte activi si trebuie asa li se asigure jucarii, bucati de lemn din care sa poata rontai sau crengi din arbori netoxici.

Pasarile adulte sunt mai putin adapabile la medii nefamiliare si schimbari de dieta.

Cele mai citite articole

Colovia papagalilor trebuie sa fie spatioasa incat acestia sa poata face miscare si sa-si intinda aripile. Un spatiu minim ar putea fi 150x150x200cm.

Macar o data la doua saptamani sau de 2-3 ori pe luna este bine sa i se permita sa zboare. Acest lucru se poate face intr-o camera mai mica. O ajuta foarte mult la dezvoltarea si intretinerea musculaturii.

Greutatea este de aproximativ 300 de grame.

Este un papagal foarte sociabil, afectuos, bland si jucaus, bun imitator de gesturi si mimica. Nu este deloc galagios.

Reproducere Papagal Jardine

Cand ajung la maturitatea sexuala la 3-4 ani, au tendinta de adeveni mai independenti. Masculii adulti pot deveni agresivi in timpul sezonului de reproducere.

Papagalii Jardine se inmultesc bine in captivitate mai ales primavara. Femelele clocesc de obicei 2-4 oua.

Cutiile cuibar pot fi de 25x25x30 cm sau 30x30x35 cm sau o cutie in forma de L.

Boli ce pot fi contactate de acesti papagali sunt: psitacoza, boala ciocului, smulsul penelor, deficienta de calciu, boli respiratorii, infectii bacteriene si virale.

In conditii bune de viata in care colivia acestora va fi curatata regulat si vor avea parte de o alimentatie corecta nu ar trebui sa aveti probleme.

Pot trai pana la 30 de ani desi duarta de viata este de aproximativ 15-20 de ani.

Poze Papagal Jardine

Citeste si Cele mai rapide 10 pasari din lume

Cele mai citite articole

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii