Giant ramshorn (Marisa Cornuarietis)

Marisa Cornuarietis

Giant ramshorn snail (Marisa Cornuarietis) face parte din familia Ampullariidae. Acesti melci sunt populari, se gasesc in multe acvarii si sunt folositi si in salbaticie ca agenti biologici.

Sunt raspanditi in partea de nord a Americii de Sud, unde sunt si originari si cateva din insulele Caraibe.

A fost vazut pentru prima oara in Texas in anul 1983, in Florida in 1957. Au mai fost vazute exemplare in California si Idaho.

Numele comun sub care poate fi intalnit: giant ramshorn snail.

Hrana Marisa Cornuarietis

Acesti melci vor manca aproape orice gasesc, plante moarte si in descompunere, pesti morti, icre dar vor manca si resturile meselor pestilor. Canibalismul se poate intalni in cazurile de suprapopulare.

Caracteristici Marisa Cornuarietis

Cele mai citite articole

Necesita un acvariu spatios, cu apa filtrata si bine oxigenata insa nu pot fi tinuti in acvarii plantate deoarece acestia vor manca plantele. In acvariu poate exista un curent moderat de apa iar pentru ca melcii sa se dezvolte armonios si sa atinga dimensiuni maxime, acvariul trebuie sa aiba cel putin 60 cm lungime.

Desi este o specie de apa dulce, poate tolera si concentratii relativ mari de sare in apa, totusi reproducerea va avea loc doar in apa dulce.

Reproducere Marisa Cornuarietis

Dimorfism sexual: Nu sunt hermafroditi insa diferentele dintre sexe nu sunt foarte evidente. Daca se privesc cu atentie doua cochilii, se va observa ca a masculului are un profil mai rotund iar a femelei, in sectiune transversala este mai putin rotunda.

Vor depune ouala pe plante, sub suprafata apei si sunt acoperite de o materie gelatinoasa. Ouale au intre 2-3 mm cand sunt depuse dar pe masura ce melcii se dezvolta, acestea cresc, pana la 4 mm si puii se pot vedea in interiorul acestora.

Poze Marisa Cornuarietis

Marisa Cornuarietis

Bibliografie:

Cele mai citite articole