Prepelita

Prepelita pasare

Origine

Prepelita (Coturnix coturnix) traieste in general in tinuturile cultivate din regiunile de deal si de campie.

Este o pasare de marimea unui sturz, fiind cea mai mica si singura specie din ordinul Galliformes, este o pasare migratoare in Romania.

Ele sunt raspandite in Europa Centrala si sunt pasari sperioase.

Pe teritoriul tarii noastre, cresterea prepelitelor nu este considerata o afacere profitabila, dat fiind ca nu este o cultura prea dezvoltata, iar oamenii se abtin de la consumul de carne sau oua de prepelita.

Hrana Prepelita

Este foarte important de stiut ca hrana prepelitelor reprezinta o proportie semnificativa din investitia facuta de un crescator. La noi se practica mai mult hranirea cu furaje uscate, in diferite combinatii.

Un proces de hranire obisnuit poate consta intr-o dieta apropiata de cea a gainilor, suplimentata cu proteine. Poate produce, in 24 de ore, chiar si 2 oua.

Asadar este foarte importanta calitatea furajului utilizat la hranire, calitatea acesteia influentand sanatatea pasarii si, in acelasi timp, calitatea oualor.

Cele mai citite articole

Deoarece ouale prepelitelor contin o cantitate mare de minerale si anual depun cel putin 200 de oua, trebuie sa le asiguram o alimentatie bogata in calciu si fosfor.

Aspect Prepelita

Coloritul corpului este brun-cafeniu cu striuri longitudinale de culoare deschisa si intunecata. Masculul are sub barbie o pata de culoare cafenie inchisa.

Deosebirea sexelor in cazul prepelitelor adulte este foarte usoara, deoarece culorile acestora difera, iar cocosii au dungi specifice pe fata care apar inca la o varsta frageda.

Culorile lor pot varia de alb pana la cafeniu, sau pot fi chiar si colorate.

Caracteristici Prepelita

Un avantaj al cresterii prepelitelor este reprezentat de faptul ca nu au nevoie de un spatiu mare in care sa creasca.

Reproducere Prepelita

Prepelitele isi depun oule in adanciturile pe care le sapa chiar ele, nu-si cauta un loc special destinat depunerii oualor, cum se intampla in cazul gainilor. In spatii calduroase, ele produc oua chiar si iarna.

Perioada de incubare este de 16 zile. Dupa incubare, din prima zi puii devin independenti. Durata lor de viata depinde in mare parte de alimentatie.

Prepelitele inchise in cotete de-abia ajung la varsta de doi ani, in timp ce exemplarele mai norocoase, avand o mai mare libertate, un spatiu mai mare de miscare pot trai chiar si 8-10 ani.

Poze Prepelita

Stiati ca …
  • Ouale de prepelita pot fi folosite in tratamentul unui numar impresionant de afectiuni. Un ou de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2 decat unul de gaina.
  • Oul de prepelita a fost folosit in scopuri terapeutice de vechii egipteni si chinezi la tratamentul astmului bronsic si impotentei sexuale.

Cele mai citite articole

Comentarii
Toate comentariile

Comentarii

  1. equa bank kalkulacka pujcka

    Přijetí hypoteční platby může být obtížné pokud nemáte rádi čekání v dlouhých řadách , vyplnění
    mimořádné formuláře , a odmítnutí úvěru na základě vašeho úvěrového skóre
    . Přijímání hypoteční platby může být problematické, pokud nemáte
    rádi čekání v dlouhých řadách , podávání extrémních formulářů , a odmítnutí úvěru na základě
    vašeho úvěrového skóre . Přijímání hypoteční platby může být problematické ,
    pokud nemáte rádi čekání v dlouhých řadách , vyplnění extrémních formulářů a odmítnutí úvěrových rozhodnutí založených na úvěrových skóre .

    Nyní můžete svou hypotéku zaplatit rychle a efektivně
    v České republice. https://groups.google.com/g/sheasjkdcdjksaksda/c/_wCSU9KBACk