Vânătoarea – un hobby captivant cu popularitate crescută. Cum să vânezi în siguranță

shutterstock 1671272806
Iniţial, vânătoarea a reprezentat  modalitatea prin care omul şi-a asigurat hrana, acţionând în acelaşi timp şi asupra păstrării echilibrului natural. Astăzi, rolul vânătorii este creionat de tendinţa de a fi catalogat ca fiind doar unul recreativ, în esenţă având conotaţii mult mai importante în ceea ce priveşte acţiunea asupra mediului şi speciilor de animale.

Vânătoarea în ţara noastră

În ţara noastră, vânătoarea se desfăşoară organizat şi are rolul de a menţine echilibrul agro-silvo-cinegetic. Partidele de vânătoare se desfăşoară după un program bine stabilit de către specialiştii care efectuaeză permanent studii şi statistici, astfel încât să se păstreze un echilibru în rândul speciilor vânate. Practicarea vânătorii pe teritoriul ţării noastre se face doar cu aprobarea autoritatilor publice răspunzătoare de mediu, vizându-se doar vânarea selectivă, astfel încât să poată fi susţinută  conservarea calităţii speciilor de vânat. Prin susţinerea unui examen şi prin respectarea normelor impuse de lege, dacă  aveţi  înclinații către acest domeniu si deţineţi tehnici de vânătoare, puteţi deveni un vânător calificat care îşi exercită hobby-ul într-un mod controlat şi sigur, capitol căruia  îi vin în ajutor şi produsele şi accesoriile de vânătoare puse la dispoziţie de ATN optică, practice şi extrem de utile.  Un vânător bine echipat, este un vânător care se ve bucura de siguranţă, dar şi de o experienţă vânătorească foarte plăcută şi productivă.
Sursa de imagine: Body Stock / Shutterstock.com

Vânătoarea în siguranţă

Vânătoarea este o practică solicitantă şi foarte importantă,  care presupune un antrenament specific, înclinaţii, echipament  şi foarte multă atenţie. În acest sens, fiecare vânător va încerca să se doteze cu cele mai bune arme şi accesorii necesare obţinerii rezultatelor scontate. Apelând la camere termoviziune de calitate superioară, veţi beneficia de o gamă foarte largă de dispozitive care funcţionează pe principiul vederii de noapte, obiectivul detectând radiaţiile infraroşii, fiind astfel de mare folos în depistarea cu uşurinţă a vânatului, indiferent de condiţiile meteo şi de mediu. Apelând la astfel de dispozitive, se diminuează total riscul producerii accidentelor de vânătoare, acestea având capacitatea de a diferenţia capturile obiectivului, în funcţie de cantitatea de radiaţii infraroşii emisă.
Sursa de imagine: Michalicenko / Shutterstock.com

Echipamentul de vânătoare

Atunci când vă pregătiţi să mergeţi la o partidă de vânătoare, o atenţie foarte mare o veţi acorda echipamentului ales, încercând să vă asiguraţi confort, siguranţă şi libertate de mişcare. Vă veţi alege vestimentaţia potrivită anotimpului şi condiţiilor meteo, apelând şi la utilitatea anumitor  accesorii precum mănuşi, şepci, pălării, curele sau bandane. Vânătoarea presupune atenţie şi asumare, iar alegerea echipamentului potrivit face parte din desfăşurarea în siguranţă a acestui hobby.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole