Există multe lucruri care trebuie luate în considerare când vine vorba despre alegerea unor boabe de cafea pentru espresso. Alegerea poate fi dificilă dacă nu știți multe lucruri despre diferitele tipuri de cafea care se pot găsi pe: https://hotspotcoffee.ro/produs/italian-espresso-blend/. Informațiile de mai jos vă pot ajuta să luați o decizie mai bună.
- Amăreală și Aciditate
Cafeaua este acidă. Acesta este un lucru bun, deoarece îi oferă o aromă naturală. Cu toate acestea, boabele diferite de cafea au un nivel diferit de aciditate. Mulți amatori ai cafelei sunt destul de sensibili în ceea ce privește nivelul de aciditate al cafelei. Desigur, depinde și de preferințele fiecăruia. Două lucruri importante pe care trebuie să le știți sunt următoarele:
- Cafeaua cu origini africane este mai acidă și are note florale și fructate.
- Cafeaua cu origini braziliene sau cafeaua din Sumatra este mai puțin acidă, cu note de alune și cacao.
Un alt factor care influențează aciditatea este altitudinea. Astfel, cafeaua crescută la altitudini mai joase este mai puțin acidă.
Amăreala apare pe timpul preparării cafelei. Dacă aceasta este prea amară, gustul este unul neplăcut. Dacă cafeaua este fiartă prea mult, aceasta poate avea un gust mult prea amar pentru a fi consumată.
Cele mai citite articole
Astfel, amăreala poate fi evitată prin prepararea corectă a cafelei, dar aciditatea nu poate fi evitată deoarece este naturală. Există desigur, boabe de cafea cu o aciditate redusă.
2. Data la care a fost prăjită
Cafeaua proaspăt prăjită este mereu mai bună pentru un espresso aromat. Puține persoane știu când este cel mai bine să consume cafea după ce aceasta este prăjită. Subiectul este foarte dezbătut, iar cea mai sigură perioadă pentru a consuma cafeaua este între 8 și 20 de zile de la data la care aceasta a fost prăjită. De cele mai multe ori, data la care cafeaua a fost prăjită este menționată pe ambalaj.
Experții în cafea sunt de acord că aceasta își menține prospețimea în întregime timp de o săptămână până la o lună de la data la care a fost prăjită. Este o perioadă scurtă, așadar dacă doriți să mențineți cafeaua proaspătă trebuie să:
- Cumpărați doar câtă veți consuma pentru câteva săptămâni
- Fierbeți cafeaua în maxim 30 de minute după ce o râșniți
- Depozitați boabele de cafea într-un loc uscat, răcoros și ferit de soare.
Astfel, indiferent de tipul de cafea pe care alegeți să-l preparați, dacă țineți cont de aceste lucruri, veți avea parte de o experiență plăcută.