Ce cheltuieli implica un caine pentru bugetul unei familii

buget lunar caine

Cainele este unul dintre cele mai iubite animale din lume. Oameni de toate varstele isi doresc un astfel de companion, fie ca locuiesc la casa sau la bloc. Inainte insa de a aduce acasa un animal, oamenii trebuie sa se gandeasca bine daca au resurse sa-l intretina, avand in vedere ca bugetul lunar va trebui sa suporte o cheltuiala care nu este de neglijat.

Achizitia cainelui

Un caine costa inca din primul moment, cel al achizitiei, daca animalul nu este adoptat. In cazul cainilor cumparati de la crescatori sau de la alti proprietari, preturile pot urca pana la sute de euro, in functie de rasa si de pedigree.

Hrana

Pentru a avea animale sanatoase si bine ingrijite, stapanii trebuie sa aleaga hrana de cea mai buna calitate pentru ele. Cantitatea de mancare recomandata pentru un caine variaza in functie de varsta si talia animalului, dar si de stilul de viata. La achizitionarea hranei umede sau uscate, trebuie tinut cont de specificatiile producatorului si de recomandarile de varsta.

Cel mai potrivit este ca hrana sa fie achizitionata la indicatiile medicului veterinar. Sunt recomandate produsele premium care sunt insa mai scumpe si care se vor simti la calculul unui buget lunar. O modalitate buna de a cumpara hrana de calitate la preturi bune este ca proprietarii sa urmareasca reducerile si ofertele de pe site-urile magazinelor de profil si sa achizitioneze produse la pret redus.

Vizitele la medicul veterinar

Inca de cand puiul de caine este adus intr-o familie el trebuie dus la medic, pentru a i se face deparazitari interne si vaccinurile necesare. In timp, vizitele se mai raresc, dar totul depinde si de sanatatea cainelui, de predispozitia lui la anumite boli sau de infectarile pe care le poate contacta din mediul extern. Pe langa toate acestea, anual, cainele trebuie dus la veterinar pentru vaccinul antirabic.

Dresajul

Fiecare caine de companie ar trebui sa fie dresat de catre un profesionist. Sedintele insa sunt costisitoare si nu pot fi suportate de oricine. Ramane totusi indicatia ca patrupedele sa fie dresate, pentru ca in acest mod si stapani vor invata cum sa se comporte cu animalul chiar si dupa incheierea lectiilor.

Microcipare si pasaport

Daca stapanii vor sa calatoreasca impreuna cu cainii in afara tarii trebuie sa se asigure cu animalutele sunt vaccinate antirabic, sunt microcipate si inregistrate in evidenta cainilor cu stapan. Evident ca si aceste proceduri costa.

Cosmetica

Vizitele la frizeriile canine nu sunt un moft, ci o necesitate, mai ales vara, cand temperaturile sunt foarte ridicate, iar cainii resimt un disconfort accentuat. O vizita la un salon de cosmetica pentru caini il costa pe proprietar mai bine de 100 de lei lunar.

Accesorii si produse de ingrijire

In momentul cand achizitioneaza un caine, oamenii trebuie sa-i cumpere cele necesare: boluri pentru hrana si apa, zgarda, lesa, ham, jucarii, sampon, lucruri pentru care va trebui sa scoata din buzunar cel putin 150 de lei.

Dupa cum se poate observa, cheltuielile pentru intretinerea unui caine sunt numeroase. Unele sunt lunare (hrana), altele sunt ocazionale (tuns, tratamente, vizite la medic). Oricum ar fi, toate aceste cheltuieli trebuie notate in buget, recomanda specialisti de la financer. In acest mod, pot fi depistate eventualele dezechilibre financiare si remediate, pentru o economie sanatoasa in orice casa.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole