8 motive să începi o nouă relație ușor

couple 437968 480

Te întâlnești de ani de zile și, în sfârșit, ai găsit pe cineva minunat (ura!). Nu în fiecare zi întâlnești pe cineva cu care să te conectezi cu adevărat.

Dar, înainte de a începe să planificați nunta, este important să o luați mai încet și să vă faceți timp să vă cunoașteți cu adevărat, spune Jennifer Spaulding, un coach în dragoste și relații din Austin, Texas.

Grăbirea etapelor inițiale ale unei relații – de la prima întâlnire până la mutatul împreună – poate pune un obstacol în parteneriatul vostru și scade șansele ca relația voastră să dureze pe termen lung. Citește mai departe pentru a descoperi alte șapte motive pentru care este bine să nu te grăbești în dragoste.

1. Amândoi veți avea mai mult timp să vă dezvăluiți adevărata voastră persoană

„Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, de obicei nu ești complet, deplin, cu acea persoană”, spune Spaulding. „Rămâi pe cel mai bun comportament al tău și, de asemenea, poți evita să fii vulnerabil”. De aceea, cel mai bine este să luați lucrurile încet. Făcând acest lucru vă va da timp, ție și partenerului tău, să vă arătați adevăratele culori – atât cele bune, cât și cele rele.

2. Vei descoperi dacă sunteți cu adevărat compatibili

La începutul unei relații, mergeți la restaurante grozave, prindeți filme noi și mergeți împreună la happy hour. Aceste întâlniri inițiale sunt amuzante, dar, așa cum știe oricine a urmărit vreodată o emisiune de reality show de întâlniri, este ușor să rămâi în armonie atunci când faci constant lucruri fabuloase împreună. Pentru a descoperi dacă sunteți cu adevărat compatibili, este important să faceți și activități banale împreună, spune Spaulding. Așadar, mergeți la curățătorie sau la cumpărături; dacă vă veți găsi certându-vă la raionul de legume, s-ar putea să vă dați seama că, până la urmă, nu vă potriviți.

3. Veți fi mai fericiți pe termen lung

A lua lucrurile încet include și frânarea în dormitor. Potrivit unui studiu publicat în decembrie 2010 în Journal of Family Psychology, cuplurile care au așteptat mai mult timp pentru a face sex au raportat o satisfacție mai mare a relației și o comunicare mai bună mai târziu în parteneriatul lor decât cei care au ajuns mai repede la pat. Iar rezultatele s-au menținut chiar și atunci când au fost luați în considerare factori precum convingerile religioase sau numărul anterior de parteneri sexuali.

4. Nu vă veți grăbi să vă mutați împreună

Amânarea sexului vă poate împiedica, de asemenea, să vă mutați împreună prea repede, ceea ce poate menține relația voastră fericită pe termen lung. Un studiu publicat în 2012 în Journal of Marriage and Family a constatat că cuplurile care fac sex la începutul relației au tendința de a coabita mai devreme, ceea ce poate duce la probleme de relație pe parcurs.

5. Vei avea timp să îți verifici lista

Când vine vorba de găsirea iubirii, este crucial să ai o listă de întreruperi, spune Spaulding. Aceasta te va ajuta să îți păstrezi valorile în prim plan și îți va reaminti ce este important pentru tine într-o relație. Poate că nu vrei să fii cu cineva care are datorii la cardul de credit sau care are un istoric de dependență, de exemplu, iar aceste probleme nu sunt lucruri pe care le afli la prima sau a doua întâlnire. Luând lucrurile încet îți va permite să afli aceste lucruri în mod natural și apoi să le compari cu lista ta.

6. Vei învăța cum să dezvolți o filosofie de luptă sănătoasă

În etapele de început ale unei relații, totul merge ca pe roate: Mergi la întâlniri romantice, iar noul tău prieten special ți se pare de-a dreptul fascinant. Dar, pe măsură ce trece timpul, este inevitabil să aveți o ceartă – și sunt șanse ca amândoi să fiți destul de groaznici la asta. „Majoritatea oamenilor nu știu cum să se certe bine sau cum să se trateze unul pe celălalt în timpul unui conflict”, spune Spaulding. Ea recomandă cartea The Seven Principles for Making a Marriage Work de John M. Gottman, PhD, care oferă îndrumări pentru a vă certa într-un mod sănătos. A te grăbi într-o relație înseamnă că s-ar putea să sari peste învățarea acestei abilități extrem de importante.

7. Vei ști cum reacționează partenerul tău în condiții de stres

Ce se întâmplă când chelnerul varsă apă pe el? Ce face când o mașină îi taie calea pe autostradă? Felul în care noua ta iubire reacționează la factorii de stres de zi cu zi îți poate spune multe despre caracterul său. „Uitați-vă la modul în care cineva tratează cea mai puțin importantă persoană din viața sa”, spune Spaulding. „Există un beneficiu real în a avea această informație”.

8. Verifică dacă sunteți compatibili în dormitor

Foarte multe cupluri tinere nu sunt compatibile în dormitor, însă această problemă poate fi reparată ușor, un studiu arată că mulți apelează la un sex shop pentru a-și fixa aceste probleme. Noi recomandăm Vibra România pentru comenzi online și jucării erotice de calitate.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole